Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle povídky "Vzácný přetisk 2F. Cent Belgien" z "Filatelistických povídek" Františka Langra napsal Jaroslav Soukup napínavý příběh, který nutí k zamyšlení nejen nad rolí, kterou může sehrát poštovní známka v lidském životě, ale také nad otázkou lidského svědomí, nad nejistotou, která provází každý výkon spravedlnosti. Téměř do konce příběhu netušíme, zda známka nalezená v kapse uniformy francouzského vojáka v první světové válce usvědčila nevinného, nebo odhalila skutečného špiona... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Karlas 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve filmu Setníkův štít, tak i zde, prokazuje Jiří Bělka zvláštní cit pro vypjaté válečné vztahy a morální dilemata historických střetů. Neúspěch francouzské armády a neschopnost jejich důstojníků v První světové válce, měli mnoho nevinných obětí z řad domnělých zrádců a špionů. Bude tomu tak i tentokrát? Josef Somr, Jan Tříska i Josef Abrhám podávají skvělé výkony v tomto psychologickém dramatu z prostředí dosahu frontové linie. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mě tady strašně vyděsila ta flašinetová hudba, protože ta se k tomuhle námětu hodila asi tak, jako by se dechovka hodila do Marvelovky. Naštěstí jen z toho flašinetu nebyl tvořený celý soundtrack a jelikož kromě toho nemám snad co vyčítat, tak ten plný počet ještě jakž takž dát naštěstí můžu. Naprosto skvěle natočený, zahraný a napsaný televizní film s dostatečně zajímavými námětem a velmi příjemnou a naprosto dostačující stopáží. Navíc to má i podmanivou atmosféru, nějaké napětí a druhá část soundtracku se mi taktéž docela líbila a navíc od té první se k tomuhle námětu hodila perfektně. Takže jo, až na to jedno výše uvedené mínus jsem fakt hodně spokojený. Slabých 5* ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Za věčného vyhrávání orchestrionu, se v jednu chvíli rozpadne celý pečlivě budovaný příběh, celé skvostně vystavěné vyšetřování. Josef Abrhám a Jan Tříska hrají výborně, ovšem Josef Somr je svým výkonem prakticky zastíní. Hraje totiž natolik dokonale, že jsem mu věřil každé slovo, gesto. Hraje totiž tak dokonale, jak by měl léty zkušený vojenský zvěd hrát! Nepochopitelný a nereálný příběhový zvrat mě velice mrzí a to i přesto, že tato scéna je ozdobou filmu, navíc opět skvostně zahranou. Jenže, proč jít dobrovolně rychle na smrt, když stačí jedna malá lež? Malá lež, jakých jsou v životě vojenského zvěda spousty... 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola herecká lahôdka v podobe Josefa Somra a Josefa Abrháma. Navyše som dostal aj veľmi zaujímavú detektívku, kde takmer do poslednej chvíle divák nevie, kto je naozaj za známku zodpovedný a kto je ten špión. Záver tiež núti k zamysleniu sa nad ľudskou malosťou a hlúposťou. Silný nadpriemer. 85/100 ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Napínavý film z prostředí právě probíhající první světové války, kdy i banalita jako nalezená známka z prostředí nepřátelské strany mohla znamenat ohrožení života a potvrzení špionážního úmyslu člověka, kterého byste z něčeho tak závažného nikdy nepodezírali. Excelentní výkony herců: Somr, Tříska, Abrhám a dalších, kteří ve francouzských uniformách víc žijí ne hrají svěřené role jedné utopické chvíle, někde na Německo-francouzské frontě na sklonku sedmnáctého roku. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama