Reklama

Reklama

Ďábelská svůdkyně

  • USA The Last Seduction (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Clay Gregory přinesl domů milion dolarů, jež utržil za riskantní obchod s drogami, rozhodla se jeho krásná žena Bridget, že to je ten správný okamžik a příležitost, kterou ji osud již podruhé nenabídne a tak se i s uvedenou okrouhlou hotovostí snaží navždy zmizet z Clayova života. Na radu svého cynického právního poradce Griffitha se pokusí schovat v nudném provinčním městečku Benton, které je ale pro ni a její plány příliš těsné. Zvlášť když povedený Clay vysílá po její stopě zručného pátrače, soukromého detektiva Harlana. Bridget nutně potřebuje spojence a umí ho získat a tak jí nedá příliš práce sbalit snaživého naivu Mikea Swalea, který tenhle zapadákov rovněž nepokládá za svou konečnou stanici. Opojený milováním se žádoucí Bridget se Mike rychle stane bezmocným nástrojem v jejím ďábelsky důmyslném a chladnokrevném plánu. Neboť v té nebezpečné hře dva hráči přebývají. V banku je smrt, vězení a ,ilion dolarů - a Bridget rozdává karty karty, aby o svoji výhru nepřišla.

Chladný thriller v moderní parafrázi stylu "film noir" přináší temné poselství o přetvářce, zradě a zoufalství. Na festivalu detektivních filmů v Cognacu získal cenu kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Co na Johnu Dahlovi obdivuju, je verva, s jakou se pouští do dalších a dalších variací na klasické schémata filmu noir, a to přesto, že se mu ještě nikdy nepodařilo vytěžit ze své posedlosti něco lepšího než žánrové průměrky bez chuti a humoru. A John to zkouší dál - jenže cenu za vytrvalost filmová historie nemá... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Neveselý film o tom, jak žena využije všech svých půvabů a chytrosti, aby obrala svého manžela a s pomocí svého milence získala všechny jeho prachy. Je to studená vypočítavá mrcha, která je všeho schopna. Zadání je jasné, přesto ten film drobátko pokulhává, těžko říct v čem, ale prostě to není ono. Ne každá variace na Základní instinkt se holt povede. 60% ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Then screw you!" "Right. Tomorrow night, eight o'clock."     Akýsi novodobý noir, ktorý u mňa zlyháva v mnohých ohľadoch, nielen tým lacným vzhľadom, ktorý nezaprie TV pôvod. Linda Fiorentino je pre mňa čokoľvek, len nie zvodná femme fatale a o jej hereckých schopnostiach mám takisto pochybnosti. Úplne jaloví sú jej dvaja hereckí kolegovia, Peter Berg a Bill Pullman. Hlúpa, vykonštruovaná zápletka je umožnená len často až idiotským jednaním postáv. Až otravne jednoduchá hudba hraje stále dookola ako verklík. No a hlavná hrdinka Bridget (alias Wendy), ktorá takmer neschádza z obrazovky, je jedna hnusná, bezohľadná mrcha, ktorá sa tým ani vôbec netají. Akože, dokázal by som stráviť svoj filmový večer aj s takouto vrcholne nesympatickou postavou, ale to by musel ten film ponúknuť niečo navyše, napr. poriadnu dávku dobrého čierneho humoru. Napokon ostáva len málo veci, ktoré by som mohol na filme pochváliť, ako napr. občas celkom vydarený humor ("Did you tell her about the black man?") a predovšetkým výborný záver s pekným rozuzlením, ktorý ale už tú horkú pachuť z celého filmu odstrániť nedokáže. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete.     "I love you. I admit it. I'm sure you feel the same way, I'm sure you love you too." ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu s dost nedůvěryhodnou scénkou ohledně předání peněž mě moc nenažhavil, ale po útěku hlavní hrdinky to začalo být docela zajímavé. To, jak manipulovala s muži...no na druhou stranu, Linda Fiorentino je pro mě všechno, jenom ne femme fatale, takže jsem se musel všem těm hlupákům docela smát. A přestože jsem málem zlomil hůl i nad ní, když po zpackaném telefonátu zůstávala hloupě dál na místě, překvapila mě nakonec opravdovou prohnaností a dobrým plánem. Jen škoda trochu useknutého závěru. I za občasný docela fungující humor lepší 3*. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tá séria filmov, ktoré mal John Dahl vo svojich počiatočných rokoch (prvá šestka), bola naozaj neuveriteľná. Cestu k nim som si nemusel dlho hľadať, práve naopak, oni (najmä Red Rock West) mi otvorili cestu lásky k ďalším a ďalším filmom. Najťažšie zamilovať si bol ale paradoxne práve tento a hľadať si k nemu chodníček najzložitejšie. Až teraz, o takmer dekádu neskôr vidím jeho čaro a výnimočnosť. Dahl tu na jemu typickom hracom poli zapadnutej vidieckej Ameriky vytvoril jednu pozoruhodnú, cynickú, démonskú, diabolsky zlú a povahovo vrstevnatú femme fatale (ešte s prihliadnutím na rok produkcie filmu), ktorá sa pokojne môže objavovať v budúcich učebniciach filmu a teraz je často zaraďovaná do debát a zoznamov akademikov o komplexne zlomyseľných ženských postavách vo filme. Na Lindu Fiorentino a jej elektrizujúci výkon nemám slov. Magnetizujúca, zvodná, zvrhlá, perfektná a dokonalá. Atmosféra na inej galaxii. Budem dávať znova a znova a znova... (10.2017) (24.5.2024) (26.5.2024) (18.7.2024) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo priamo v New York City a jeho okolí. Malé mestečko Beston je fiktívne. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama