Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (83)

indiano 

všechny recenze uživatele

Tak som sa tešil, že konečne vyšiel tento na DVD, ale po prvom zhliadnutí ma zmrazilo a film som vypol po prvých záberoch. Ako je možné aby bol vydaný titul v orezanom formáte 4:3, ke´d je pôvodne točený širokouhle 2,35:1 ? Ako môže niekto tento zločin na autorskom práve dovoliť dať do predaja? Kúpite si auto bez volantu, alebo kolies? Nenachádzam slov a som zhnusený .... Edice Raj DVD hamba!!!!!!!!! Radšej predávajte dudle a cukríky a nehanobte klenoty filmovej kinematografie .....fuj, hamba.....stiahnite všetky kusy zo stánkov a prerobte na pôvodný formát!! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Starý poctivý filmový rodokaps se vším, co k němu patří. Drsňák s dobře ukrytým, ale velkým srdcem, ustrašená myška, v které se probouzí ženskost, zlí i hodní Indiáni a především vlci, ehm, samozřejmě vlčáci a škodolibě pak potěšil i utřený nos mladého nesympatického utřinosa. Velmi příjemná oddechovka, kterou si za čas určitě a s chutí zopakuju. Čtyři vlci zavile vyjí na hodnocení... ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Divočina ve všech ohledech. Ale začnu vtipem, jak už jsem to tady několikrát viděl. Jede kamarád si stěžuje druhému. Budu se asi rozvádět, žena se mnou už měsíc nemluví. Druhý odpovídá: To si tedy rozmysli, Takovou už stova někde najdeš! Pokračujme tedy v legraci a hrubostech daných divočinou. Neotesaný trapper La Bête (Zvíře) si kupuje ženu za tisíc dolarů (mohl ji mít i za stovku, běžně se žena neprodává a její hodnota roste nebo klesá - do minusu - společným životem. La Bête s ní také jedná jako by se zvířetem; ale je to jen "jakoby", varuje se toho, aby jí neznásilnil, což by se při své povaze u zvířete asi nerozmýšlel. Eva ovšem začíná nabývat na hodnotě až převýší trapperovu i s jeho kožešinami. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Křehké ženské mládě v zajetí muže drsného stejně jako kolem příroda kolem něj... Nevěsta pro Zandyho (1974) s Liv Ullmannovou neměla tak napínavé akční scény s dravou pumou a celou smečkou útočících vlků, tuším jen jednu s medvědem, ale rozhodně lepší herečku v hlavní roli i důsledněji rozehranou psychologii postav, než Zálesák. Nevím, ale ten celou dobu stejný výraz Rity Tushingham na mne v některých místech nepůsobil zrovna nejdůvěryhodněji, jakoby spíše patřil do zcela jiného (hororového) žánru. Jinak jako dobrodružná podíváná z prostředí kanadské divočiny to mělo skvělou úroveň a dobře rozehrané napětí i v rámci vztahové linky, u které mi předvídatelnost konce příběhu nijak nevadila. 75% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Prvních půl hodinky je to takové seznamování s postavami a prostředím. Zajímavější je to od chvíle, kdy se hlavní osamocená dvojice vydá směrem ke srubu uprostřed lesů. To se z Olivera Reeda stává chlapík zocelený drsnou kanadskou přírodou a v jeho čerstvě zakoupené ženě se pozvolna začínají probouzet jisté city. Rozhodně bylo zajímavé sledovat Ritu Tushingham, jak výborně dokázala hrát němou a vlastně jen očima. Ačkoliv je Zálesák již staršího data, stále jde o kvalitnější kousek. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama