Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Proč tohle točili? A proč k tomu svolil samotný Reeve? Vždyť tímto pohřbil svoji životní roli. Oproti prvním třem dílům tohle není nic jiného než supermanovské béčko s otřesnými triky a jedním rádoby blonďatým dvojčetem Supermana v přilehlém gay-koženém kostýmu. Sice se tam něco děje (házejí po sobě sochou Svobody, atomovkama, likvidují čínskou zeď, jen aby ji poté Superman očima opravil tak, že vypadá zase jak 2000 let stará), ale ty triky jsou hrůza. Lois opět neví, že Clark je Superman. Ta druhá namyšlená ženská, pozdější šéfredaktorka, si udělá výlet do Vesmíru se Supermanem... Jakžože se ona volně pohybuje ve Vesmíru bez skafandru? A vrcholem domýšlivosti autorů je Lex Luthor v uranovém dole s pampeliškou na klopě a Superman na Měsíci, jak zapichuje americkou vlajku. [2230. hodnocení, 157. komentář, 34%, 856. nejhorší film] ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil dobře, podle mě se jedná (v rámci možností) o povedený návrat k duchu prvních dvou dílů. Po ultra-dementní trojce je to pozitivní skok v kvalitě. Film obsahuje spoustu úsměvných scén a Louis je sice starší, ale pořád jí to moc sluší. Celkově film velmi dobře odsýpá a potěší i návrat Gene Hackmana. Čtvrtý díl podle mě táhnou ke dnu jenom dvě věci - 1.) malý rozpočet a tudíž velmi nepovedené triky (létání na pozadí statických fotek atd...) a 2.) Neuvěřitelně trapný NuclearMan, kterého si mohli tvůrci opravdu ušetřit. Bez těchto dvou vad by to byl celkem bezproblémový Superman. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Milá vzpomínka na časy minulé - náhodně zapnutý program s názvem S4 a světe div se, bez jediné reklamy na Nově!! To snad zaspali nebo co!? Ve scéně nemoci a pomalého zabíjení Supermana si chudák jistě nepředstavil sám sebe v realitě pár let poté, ale i takový je bohužel život. Tenhle je snový a bájivý, jak jen mohl ještě být ve zlatých 80's. Proč se nenechat unášet spolu s mužným Supermanem na vlně nenásilí, naivity, a čiré fantazie. Gene spolu s Markem byli úchvatní záporáci, často k pousmání. Tomu říkám pořádná reklama na prášky - pure and clear.☺ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k příletu vracejícího se Supermana jsem se rozhodl "doplnit si základní vzdělání" a shlédnul tohle. Takto by přesně vypadal můj oblíbený superhrdina bez toho, co mám na něm tak rád - potřebného sebeironického humoru a stylových triků, kdežto tyhle jsou OPRAVDU ŠPATNÉ. Patetické (i na Supermana!), blbé, primitivní, sebevykrádající. Prostě: Superman mluví v OSN a Lois Laneová při tom zamačkává slzu. Tohle mluví za všechno. PS ta Margot Kidder za ty čtyři roky od trojky ke čtyřce příšerně zestárla! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak opět jedno obří překvapení. Čekal jsem nějakou blbárnu, kde se bude mudrovat o potřeba světového míru... a ono se mudrovalo. Dohromady tak tři minuty z celého filmu. Zbytek je velmi zábavná oddechovka i se zajímavým příběhem na pozadí. Ta hlavní akční část děje je o tom, že veřejnost tlačí na Supermana, ať zbaví Zemi jaderných zbraní, což se ale nelíbí Lexu Lutherovi a postaví si svýho vlastního supermaníka. V druhé oddechovější části ale vidíme starého dobrého Clarka, který se začíná líbit nové šéfové a Lois z toho začíná být slušně zblblá. Mno, nejlepší je, že to opravdu krásně šlape. A tím myslím hlavně skvělého Christophera Reevea a Genea Hackamana, oba to jedou jak za starých časů a i když jsou triky a scénář o něco horší, pořád je to velmi fajn podívaná. (7/10) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Snímek se umístil na 40. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • V počátcích produkce byl Christopher Reeve zvažován jako režisér celého filmu. Producenti ho však nepovažovali za natolik zkušeného, aby zvládl celý film, nechali ho však režírovat některé vedlejší scény. (kenny.h)
  • Natáčelo se od srpna 1986 do 29. ledna 1987 v Anglii a v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama