Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (102)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to sice strašná kravina, ale i tak jsem se dobře bavil. A to i přes těch pár trapných momentů, kterých naštěstí nebylo tolik, aby celý film zkazily. A některé scény mi přišli skvělé, třeba Napoleon v aquaparku nebo ta závěrečná prezentace (snad jen kromě toho Lincolnova projevu). Nic extra to není, ale dívalo se mi na to dobře a celkem jsem si to užil, takže proč ne. Lepší 3* ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi nejpohodovější a nejulítlejší časovka jakou jsem viděl. Neskutečná blbina. Infantilní odvaz, který si na nic si nehraje, jen si hraje a mě to nečekaně bavilo. Spousta parafrází a odkazů (Návrat do budoucnosti, Star Wars), spousta hlášek i hravého blbnutí s historickými motivy (Napoleon v aquaparku Waterloo, Johanka z Arku, Iron Maiden, Sigmund Freud u výslechu). A Beethoven v obchoďáku taky neměl chybu. K tomu vzácná příležitost vidět Keanu Reevese coby retarda v bláznivé komedii. Humor Billa a Teda nemusí sednout každému, ale já se bavil. Party on, dudes! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že ja som nikdy nebol nejaký veľký fanúšik zhúleneckých komédii, ale zopár ktoré ma nadchli sa nájde. Napríklad prvý Harold a Kumar alebo filmy s duom Jay a Tichý Bob. Táto séria mi v mladosti úplne unikla, ale myslím si, že by ma vôbec nebavila ani vtedy. Základom zhúleneckého filmu sú hlavné postavy. No a Bill a Ted sú pre mňa absolútne nudní a nevtipní. Nevýrazný Alex Winter sa od tohto filmu ďalej neprekvapivo nepresadil a Reeves sa našiel v úplne inom type. Takých málovravných kľudných hrdinoch. Bláznivý zhúlenec mu proste vôbec nejde. Keďže nefungujú postavy a ani jednotlivé situácie neponúkajú nič skutočne vtipné, tak sa z toho stal neskutočne nudný sled scén v ktorých ústredná dvojka cestuje do rôznych období minulosti. Fakt ma nenapadá scéna ktorej som sa mal zasmiať. To že ústredné duo na všetko odpovedá dude, mi proste nestačí. Výsledok bol pre mňa utrpením. Jednu hviezdičku dávam za kvalitnú technickú stránku filmu. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nablblá slátanina Návratu do budoucnosti a Návštěvníků a Pána času, kde je možné vidět kouzelné začátky příšerně přehrávajícího Reevese, umocněné ještě dabinkem "ala Koudy".. je to stupidní, fórků pomálu, ale závěr je docela fajn. Plyne z toho pučení, že i úplný pabl se dokáže bičnout když dostane příležitost a něco předvést. Jen škoda promrhaného potenciálu v jiných časech, tam byl prostor pro spoustu super situací. Za mne 40% max a s odřenou budkou v zádech. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Brutálně dementní komedie z laskavější éry před příchodem Beavise a Buttheada, která vás ohromí tím, co všechno se dalo v šílených osmdesátých letech natočit. Kdybych chtěl vytrolit nějakého učitele dějepisu nebo historika, poradil bych mu tento film jako sofistikovanou esej na vliv historických osobností na moderní dobu. Za atmosféru osmdesátek a tu brutální demenci je nutné dát aspoň tři hvězdičky. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Bill a Ted představí Rufuse sami sobě, Rufus jim nikdy neřekne své jméno. (Vlado666)
  • Oba scenáristé si ve filmu zahráli malé role čísníků, kteří Napoleonovi a jeho společníkům nejdříve přinesou velký pohár zmrzliny a následně Napoleonovi předají odznak. V závěrečných titulcích jsou označeni jako „Stupid Waiter“ a „Ugly Waiter“. (animaxis)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama