Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Tá správna oddychovka pre všetkých, ktorým nevadí jednouchá zábava a vedia sa pobaviť na tom ako chlpatý dostávajú na frak. Jeden konkrétny Sheriff Buford T. Justice, ktorého stvárňuje Jackie Gleason zábavu tak správne nakopne a až do konca nepustí. Ein ausgekochtes Schlitzohr. IMCarDb ()

Derek 

všechny recenze uživatele

popularita burta reynoldsa v juznych statoch v amerike bola tak obrovska ze dokazala smokeyho a bandita vytlacit az na druhe miesto najuspesnejsich filmov roku (za STAR WARS proti ktorym nikdo nemal sancu). dnes je to uz trocha zostarnuta banjo odrhovacka ktora tazi hlavne zo sarmu burta (ktory ho ma na rozdavanie a dost sa podoba na pedra pascala) a roznych buraciek ktore i ked nie su nejako velkolepe, je ich stale dost. humor ma hlavne obstaravat texasky serif banditovy na stope (s jeho asi postihnutym synom), ale az na jednu hlasku som sa prilis nenasmial (Soon as I get home, first thing I'm gonna do is punch yo mamma in da mouth!)... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odzbrojující jižanská outlaw sranda, jedna velká honička s natvrdlou policií a krásně cholerickým šerifem v doprovodu veselých country vypalovaček. Jackie Gleason geniální a 70’s Americana jak poleno. Určitě stojí za to pustit si i příběh zákulisí (x). Vida kolik upjatých šmejdů tu na CSFD zase máme... ♪♫ ()

Voxel 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Frajer Burt Reynolds dává na prdel policajtům z amerických vidlákovů, aby odlákal pozornost od kamaráda pašujícího plnej truck chlastu. Spousta automobilových honiček, svižný děj, celý film se odehrává na silnicích a je to i dost vtipné (především postava cholerického šerifa je dokonalá). Nedávno jsem to viděl na tv prima a úplně mě pohoršil nový dabing - zmizely vulgarismy a většina hlášek přestala být vtipná - děs hrůza. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V bitvě poldů s bandity stojím vždy na straně zákona, ale v tomhle snímku se to ode mne evidentně neočekává. Takže i já jsem fandil frajeřícímu Banditovi se svůdnou Žabkou, ale přesto musím uznat, že největším bourákem ve snímku byl šerif Buford T. Justice, který Banditu s našlapaným Pontiacem Firebird Trans Am hravě stíhá s čímsi pováleným, obouchaným a bez střechy, přičemž si ani nesundá z hlavy klobouk. Tento veterán navíc disponuje takovým charisma, že si před ním nadělají do kalhot porušovatelé i ochránci zákona a jen milovník adrenalinu Bandita se s ním dokáže pobavit. A já se bavil s nimi, protože tento snímek je sice celkem o ničem, ale sedmdesátkově zábavný je opravdu hodně. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Hal Needham požiadal Jerryho Reeda, aby napísal ústrednú pieseň k filmu. O pár hodín neskôr Reed predstavil Needhamovi „East Bound and Down“. S akustickou gitarou začal hrať a Needham ho okamžite zastavil. Keďže si Reed myslel, že sa mu to nepáči, ponúkol sa, že pieseň prepíše. Na to Needham odpovedal: "Ak zmeníš čo i len jednu notu, zabijem ťa!" Pieseň sa stala jedným z Reedových najväčších hitov. (Arsenal83)
  • Pro scénu, kdy vozidlo skáče z mostu, muselo být auto vybaveno motorem z Chevroletu Corveta, protože původně nemělo dostačující akceleraci. (jarjarbinx)
  • Natáčanie prebiehalo v mestách Helen, Atlanta, Cumming, Jonesboro, McDonough, Redan a Riverdale (Georgia, USA), West Palm Beach (Florida, USA), Los Angeles a Ojai (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama