Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (427)

sud 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale tahle Bondovka je jedna z těch slabších. A není to vinou Johna Glena, který natočil několik hodně dobrých Bondovek, vina není ani na straně Timothyho Daltona, který charismem dozajista oplývá a je příjemnou kombinací Conneryho a Moorova Bonda. Problém je v nevyrovnanosti scénáře. Zajímavý rozjezd, zajímavé finále. Prostředek je méně zajímavý, akční scény se mi zdají takové spíše béčkové. Ani prostředí Československa z toho neudělá nadprůměr. Dobrá Bondovka, ale nic víc než průměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, vidím že bondováckých maniaků se tu sešlo dost :))) Bohužel každý z nás za svého nejoblíbenějšího představitele agenta Jejího veličenstva považuje někoho jiného. A u mě osobně je Daltonův výstup, i přes jistý přínos, slabým pokračováním série. Nicméně je srovnatelný s posledními Mooreovými kousky a akční scény, obzvlášť hojně vzpomínaná honička se slovenskými strážci zákona, jsou celkem vysoko nad průměrem. Ale to charisma Conneryho nebo Brosnana tam prostě chybí... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $51,185,897Tržby Celosvetovo $191,200,000║ Bratislava, Czechoslovakia, pekne že aj do našich končín zavítal agent 007, Timothy Dalton mi nikdy moc nesedel ako Bond a tu v "Dychu života" mi to tiež potvrdzuje, že to v jeho podaní nie je úplne ono, príbehovo kolísavé, akcia sa strieda lepšia zo slabšou, taký "Bond" priemer čo ničím prevratným nezaujme. /55%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond schopný rychlých pohybů i tehdy, kdy mu je vidět do obličeje? Oproti Mooreovi, jehož dubléři už ani nemuseli předstírat, že jde o jednoho člověka, protože by jim to nikdo nevěřil, jde o skvělou volbu. Dalton je úžasná změna a měl přijít na řadu zásadně dřív. Krom této castingové záležitosti ale zbytek Bondovky nestačí k úplnému štěstí. I pan režisér měl být odstřelen - také zásadně dřív. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

No takhle se mi to líbí. Konečně změna. Po těch letech s Moorem je tenhle kousek osvěžující jak ranní rosa. Změna je jasná už v úvodu, kdy Bond sletí s padákem na loď. Zatímco jeho předchůdce by řekl něco hrozně šarmantního a do situace nevhodného, Dalton nasazuje vážnou tvář a takovou tu nevyhnutelnost a bezradnost situace, ze které divák cítí vážnost a ne, že to bude nakonec všechno v pohodě. A to se mi věru pozdává. Glen ve zpracování výrazně přitvrdil a brutalita nezná mezí, dokonce se objevuje krev, což byl od Conneryho dílů prakticky zapomenutý artikl. Největší zklamání a kaz na filmu je pro mě scénáristicky přestřelený závěr. Tam už těch nesmyslů a přitažeností bylo příliš. Přesto však výborná bondovka a Timothy Dalton v kožené bundě je neskutečně cool. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (49)

  • Policisté hlídající horský tunel byli vyzbrojeni samopaly HK MP5, které tehdy ve výzbroji VB nebyly. Stejně tak nebyl ve výzbroji armády kulomet MG 42, který byl používán na pásovém vozidle. (JohnSmith)
  • Natáčelo se od 29 .září 1986 do 13. února 1987 v Anglii, Maroku, Itálii, Rakousku, na Gibraltaru a v USA (Kalifornie). (Varan)
  • Kara Milovy (Maryam d'Abo) by podle štítku na violoncellu měla v Bratislavě bydlet v Kvetinovej ulici 27, ovšem minimálně v době natáčení žádná komunikace v hlavním městě tehdejší SSR takový název neměla. (Robbi)

Reklama

Reklama