Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (426)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zbrusu nový hrdina byla ta pravá volba do akčně laděných osmdesátých let a Dalton dal Bondovi po několika okatých minelách konečně opět solidní tvář drsného a nelítostného akčního hrdiny moderní doby. Dech života je celkově dosti markantní odklon od předešlých několika bondovek. Rozhodně je svojí koncepcí příběhu (změny lokací) velice exotický a nápaditý - viz scény z Afganistánu a Slovenska. Bohužel je však dějově dosti plochý. Od nudných záporáků počínaje, nevyrovnaností tempa konče. Akce solidní, tvrďák Dalton přímo vynikající, ale děj nezáživný. Nicméně i tak je tato bondovka dosti průkopnická a rozhodně si zaslouží uznání. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dnes už nemusím moc akční filmy z osmdesátých let (už jen ta móda a hudba...) tak mi úplně nesedl Dalton jako agent 007. Třeba Craig byl pro mně vyloženě šok, ale zvykl jsem si rychle. Dalton je stále jakýmsi cizorodým prvkem a já ho má zafixovaného jako schopného herce jiných filmů... Naštěstí však se tato bondovka s úctyhodným číslem 15 částečně odehrává na Slovensku. Honička Bonda s Ladami VB a vojenskou rolbou je dnes už legendární... Jo to bylo tenkrát. Dnes už jsme pro agenta Jejího Veličenstva - spojenci :-). * * * ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

James Bond bojuje za pomoci afgánských teroristů a sovětského generála proti americkému zbrojaři, co dodat, tohle asi nebude oblíbený film rodiny Bushových..:) Možná má 007 menší charizma, zato je však v Československu a jeho Aston Martin má do té doby nejlepší vybavení, takže hravě překoná žigulíky VB. Příběh má spád, humor i skvělé scény s Q a ropovodem. Na rozdíl od druhého Daltonova počinu na mě stále dýchá bondovské kouzlo a elegance. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bond v mých očích zaválel, přestože když jsem Dech života viděl poprvé, tak mě to tak nějak moc nechytilo. S odstupem času a nutnou reprízou se za svůj unáhlený verdikt omlouvám. Dech života je totiž znamenitou Bondovkou a spolu s Chobotničkou nejlepší díl 80. let. Timothy Dalton zde předvádí mnohem více než v pozdějším Povolení zabíjet, který moc s 007 nemá společného, jelikož se jedná o osobní pomstu. PS: Musím pochválit chytlavý hit A-Ha. 70% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale tahle Bondovka je jedna z těch slabších. A není to vinou Johna Glena, který natočil několik hodně dobrých Bondovek, vina není ani na straně Timothyho Daltona, který charismem dozajista oplývá a je příjemnou kombinací Conneryho a Moorova Bonda. Problém je v nevyrovnanosti scénáře. Zajímavý rozjezd, zajímavé finále. Prostředek je méně zajímavý, akční scény se mi zdají takové spíše béčkové. Ani prostředí Československa z toho neudělá nadprůměr. Dobrá Bondovka, ale nic víc než průměr. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Na falešném pasu, který James dostane od generála Koskova, je jméno Jerzy Bondov. (novoten)

Reklama

Reklama