Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

troufalka 

všechny recenze uživatele

U většiny filmů, které chci vidět si píšu do poznámky proč nebo kdo mi je doporučil. Tady jsem němělav poznámce nic, ale stačilo nahlédnout na scénaristu a bylo jasno.S Kieślowskim jsem měla poprvé tu čest ve Zlíně na dnech polského filmu. Scenáře, které vtáhnou hned do děje a vzbudí zvědavost, to opravdu umí.Výběr kontraverznějšího tématu mi nevadí, ale zpracování zabíhalo mírně do kýče.I když některé umělecky pojaté záběry jsem ocenila. No nebude to kousek, který potěší každého, ale vidět se určitě dá. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem váhala, ale Tom Tykwer nasadil moc vysokou laťku Pokojným bojovníkem a Lolou. Problém byl v tom, že jsem tomu příběhu tolik nevěřila a i když Cate Blanchett hrála skutečně brilantně, tak Giovanni Ribisi mně tam ne a ne zapadnout. Jinak to byl nádherný vizuální zážitek a z některých záběrů kamery jsem byla nadšená, například jízdou tunelem a následně mezi lány polí, to bylo opravdu úžasný. Hudba taky dokonale ladila s příběhem, ale těch "ale" tam bylo trochu moc. Za první polvinu tři a za tu druhou, hlubší a víc emotivní část čtyři. 75% ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Kieslowskiho hypotetický Dlouhý film o lásce a zabíjení v křehkém objetí s tím nejlepším z Tykwerovy Princezny a bojovníka jako pocta nejlepšímu filmu ever o spřísahaných komplicích v ryze narativním úniku z krutě nespravedlivého světa, úniku stejně beznadějném, jako odvážném a ve své podstatě dokonalém: Butchi Cassidymu a Sundance Kidovi. A samozřejmě platí, že celek je víc než součin (sic!) částí a že vůbec nejvíc je spolučin. Nebe existuje. Děkuju. *~ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za mojej niekoľko ročnej existencie na ČSFD, som narazil na mnoho filmov, nad ktorými mi zostal rozum stáť. No toto je doposiaľ najväčší extrém. Za ten absolútne prejebaný scenár mimo realitu mám chuť bez výčitiek šlahnúť "odpad". No nakoniec sa zľutujem, a udelím ranu z milosti v podobe jednej jedinej hviezdy, ktorá je v tomto prípade pre "Heaven" absolútnym víťazstvom. Tých 80% je pre mňa normálne šok. Toto triezva hlava skrátka nemôže prijať ... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neveril som, že film charakterizovaný ako poetický thriller s romantickou zápletkou, ma tak strhne. Tykwer je jedným z najlepších súčasných európskych režisérov s veľmi citlivým výberom scenára. Jeho skromná a pritom tak úžasne nápaditá réžia robia z minimalistických zápletiek perfektne fungujúce príbehy. 'Heaven' je ukážkou režisérskej zručnosti a hereckého perfekcionizmu, pretože urobiť z tak banálnej zápletky tak fungujúci film, tomu sa povie umenie. 85%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Tom Tykwer komentoval scénu, v níž jsou herci stříháni dohola jako "skutečně neuvěřitelný stres. Točili jsme tu scénu sice dvěma kamerami, ale co by se stalo, kdyby jedna vypadla a exponovaný materiál z druhé kamery nám zničili v laboratoři? Druhou šanci jsme neměli. To člověk umírá tisícerou smrtí." (NIRO)
  • Cate Blanchett (Philippa) sa kvôli tejto roli v skutočnosti dala ostrihať do hola ako vo filme. (Ninfa)

Reklama

Reklama