Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a inteligentě vtipný film. Humor je nenásilný a není hlavně vulgární jak mají dnešní komedie ve zvyku. Nic méně hlavně díky hereckému obsazení se tento film stává výbornou podívanou. Tim Robbins v dosela neobviklé postavě (teda aspoň pro mně) na druhou stranu Meg Ryan v naprosto typické postavě (opět pro mně) no a vynikájící a famozní Walter Matthau, který mne pobavil v každé komedii ve které hrál. Tento pán je prostě pan herec. Celá skupinka fyziků je skvěle laděná. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Docela opomíjený méně známý film, což je škoda, protože to je mezi těmi romantickými s Meg Ryan rozhodně jeden z nejlepších. Vynikající herec Tim Robbins pobaví a okouzlí. Meg Ryan je zde mladá a krásná. To úplně stačí. No a Walter Matthau jako Einstein je snad ve své životní roli, která mu sedla přesně na míru. Kdo neviděl, neuvěří. Nejvíce se u filmu pobaví fyzikové a lidé s vyšším IQ. Rozhodně to není jeden z těch hloupých romantických filmů. ()

Reklama

sabatko 

všechny recenze uživatele

Prostě nemůžu dát jen tři, i když mě k tomu svádí výkon meg ryan, která má ve svém repertoáru snad jen polohu romantické, rozpustile blondaté slečny/ ženy nenápadně vyhlížející potencionálního manžela. Einstein a jeho přátelé jsou kořením celého filmu. Nebýt tam, je to jen jeden obyčejný, všední snímek, který shlédneš a zapomeneš. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Miloučký obličej Meg Ryan je stále spolehlivým prototypem romantické hrdinky, příjemné herectví sympaťáka Robbinse je dlouhodobou ozdobou 90. let a vitální Einstein v podání Waltera Matthaua skvěle ztělesňuje roztomilost a vtip, s jakými jsou Američané schopni vylíčit jakoukoli byť jen trochu svéráznou historickou postavu. Ve výsledku sice nic extra a chvílemi dokonce zavánějící nevyužitým potenciálem, ale už jen za ten originální nápad, inteligentní humor (tak krásně zesměšňující všechny inteligenty) a bezchybný casting nehodlám jít pod 70%. Ostatně k tomu ani nemám pádný důvod.. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá komédia v ktorej jediné plus je Einstein v podaní skvelého Matthaua plus jeho parta svojráznych správne roztržitých dedkov vedátorov.....Robbins v tom roku natočil fenomenálni film Vykúpenie....tak to je veľký skok v kvalite...nápad to nebol zlý ale tie nevýrazné dialógy až na hranici trápnosti plus Rayenová vo svojej tradičnej úlohe ..nudná až nepríjemná žena ktorá nikdy nevie čo vlastne chce. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama