Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (299)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mne asi největší hororové překvapení za poslední léta. Na první pohled velmi odpuzující horor ( hrozný poster, podivný název, stopáž 2 hodin a příliš velké hodnocení pro horor je velmi nezvyklé) přesto vše, se mi tenhle film velmi zamlouval. Zápletka mě chytla od začátku do konce a koukal jsem s otevřenou pusou, co vše se tam vlastně děje. Brilantní průběh a vývoj příběhu podkreslen velmi inteligentními dialogy a slušnými zvraty! Scéna z blázince byla i pro mě nejděsivější noční můra! 80% ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Výborný, ale také i těžko uchopitelný snímek, o kterém jsem doposud věděl tak nějak matně a o to víc jsem příjemně překvapen. Navíc docela zaráží několikrát zaznamenaná podobnost s letošní Hranicí života (čistě subjektivní dojem vycházející z mého pochopení obou filmů), která je minimálně o třídu horší. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The only thing that burns in hell is the part of you that won't let go of life.“ Nahoru nebo dolů? Jacob Singer stojí uprostřed Žebříku a je na něm, jakým směrem se vydá.. "Fucking scary" thriller Adriana Lynea o bolestném očistci, traumatech války a nesmyslných lidských ztrátách v ní. Doporučuji dvojí podívání, neboť znalost pointy zvyšuje prožitek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitu snímku zabezpečujú najmä herci a originalita príbehu, i keď na niektorých miestach by som našiel pár vypožičaných prvkov z mnohých iných. Prvá polovica je takmer perfektná, len práca s kamerou by sa dala vylepšiť a ani tie, pre mnohých účinné flashbackové prestrihy, na mňa nezabrali ani trošku. S atmosférou sa tvorcovia pekne pohrali, rovnako ako sa s divákom pohrával dej a záver. Temné, tajomné a znepokojivé spracovanie necháva diváka na vážkach až do samého záveru, ktorý nevyšiel až tak úplne podľa mojich predstáv, čo sa kvality a originality týka. 75%. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších novodobých hororů s Timem Robbinsem, který se vžil do své role naprosto skvěle. Nejenže jsem se skutečně bál, ale celý děj je prostoupen nezapomenutelnou mysteriózní atmosférou a doprovázen perfektní hudbou. A konec byl snad vyřešen nejlepším možným způsobem. Vybrat ten správný konec je těžká věc, zde se to však podařilo na výbornou. Kdo by řekl, že tohle příjde z dílen tvůrce filmu Flashdance? 9/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Bruce Joel Rubin řekl, že je scénář silně inspirován "Tibetskou knihou mrtvých", tibetsky "Bardo thödol", biblickým příběhem "Jacob's ladder" a oscarovým krátkometrážním filmem La rivière du hibou (1962) od Roberta Enrica, založeným na novele "An Occurrence at Owl Creek Bridge" z roku 1980 od Ambrose Bierce. (Seabeast)
  • Nemocniční nosítka, která nesou Jakuba (Tim Robbins), byla úmyslně nevyvážena Adrianem Lynem. Jedno kolo jen lehce nadzvedl od podlahy, což způsobilo jeho chrastění a točení. (Seabeast)
  • Před zahájením natáčení museli Tim Robbins, Pruitt Taylor Vince, Eriq La Salle, Ving Rhames, Brian Tarantina, Brent Hinkley a Anthony Alessandro absolvovat 5denní vojenský výcvik. (Listeroman)

Reklama

Reklama