Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dám proto, protože dementní chování většiny postav mě tak nehorázně s*alo, že to nebylo možné. Pokud mi někdo unese manželku, zabalí do pytle a chce ji nechat chcípnout někde ve sklepě a já to celé zpovzdálí (solidně ozbrojen) sleduju, TAK SE S NÍM NESERU a ustřelím mu držku u samé paty!!! Kurt je všechny ale mírumilovně zavře do sklepa namísto své drahé a pak se snaží ujet. Logika šumící trávy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. Keď som ho videl ako dvanásťročný, nemal som najmenších výhrad a bol to pre mňa jeden z najlepších filmov tohto druhu, keďže k podobným som sa pravidelne dostával až o pár rokov neskôr. Po ďalších dvanástich rokoch som sa bál, že sa z filmu tá iskra, ktorú som mal v očiach pri jeho poslednom zhliadnutí, jednoducho vytratí, no mýlil som sa. Film vidím v tom istom skvelom svetle aj po možnosti objektívneho zhliadnutia a ohodnotenia. Atmosféra a napätie sú také ostré, že by behom pár minút obrúsili diamant, niekedy som mal pocit, že tvorcovia chcú ponúknuť niečo aj horrorovým fanúšikom. Je to rýchle, zručne natočené, no a samozrejme aj trošku nostalgické. Keby tej nostalgie bolo ešte trošku viac, nebabrem sa a šupnem tam aj piatu hviezdičku. 85%. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5*. I přes celou řadu much a zbytečných hluchých míst, je tohle příjemně napínavý thriller, kterému kraluje vynikající Kurt Russell ! Z tuctové zápletky a těžce předvídatelného průběhu celého filmu, Kurt udělá hodně dobrou devadesátkovou jednohubku, která má povedenou atmosféru a rozhodně neurazí. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film rád, mám rád Kurta Russella a taky mám rád, když casting dobře plní svou práci a tady ji splnil na výbornou, zločincům by jste nejradši rozkopali hubu a oběti jsou sympaťáci se kterýma cítíte. Oceňuju především velmi uvěřitelné jednání a reakce hlavních hrdinů - obyčejných lidí z masa a kostí + akční bonbónek na závěr = 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nekonečná nevadská poušť, naleštěné červené fáro, obyčejný chlapík v nečekané situaci. Poctivých thrillerů nikdy není dost. Tenhle, který si napsal a zrežíroval Jonathan Mostow (třetí Terminátor), rozložil karty velmi jednoduše i účinně, a protože Jeff nemá devadesát tisíc dolarů, policie moc nespolupracuje a nechce manželku najít někde pohozenou u silnice, bere tuhle hru s únosci do vlastních rukou. Thriller Únos není první cenová, ale i tak je to chutný pokrm, který potěší slušnými hereckými výkony, střídmou stopáží i řemeslně zvládnutými akčními scénami. A samozřejmě dávkou úsměvných klišé a nelogických momentů (kupříkladu sjetí autem do řeky). Finále ale tepe akcí a kaskadérskými momenty, ve kterých to dle očekávání burani ze zapadákova pořádně schytají. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa vo viacerých lokalitách v Kalifornii, Utahu a Nevade. Napriek tomu odvážal Kurta Russella (Jeff Taylor) každý deň z miesta natáčania vrtuľník do Los Angeles, aby mohol byť so svojou rodinou. Nasledujúce ráno bol vrtuľníkom opäť dopravený na miesto natáčania. (m.a.t.o.)
  • Jeffové (Kurt Russell) červené auto má poznávaciu značku Massachusetts 365 QUH. (ČSFD)
  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama