Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s většinou, že takových únosů tu bylo, ale tenhle manžílek(Kurt Russell) to zahrál se zralostí tvrdého muže a ta role mu pěkně sedla. Jinak bych chtěl ocenit skvěle zvolený výběr pro roli záporáka, a to M.C.Gainey, kterého už jsem v několika filmech viděl a záporáky hraje skvěle. Film, který určitě stojí za zkouknutí. 75% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Režisérovi vystačila pouze geniálně vybraná lokace, famózní K. Russell a originální formát, díky kterému je zde absence hluchých míst.Jednoduchá zápletka zde není vůbec na škodu. Rovněž snímek disponuje značnou dávkou reality, což znamená, že hlavní postavě zde nehrají situace "hollywoodsky" do karet. Je zde bráno na vědomí, že Jeff je obyčejný člověk, nikoliv supertajný agent ze CIA. Realistická a úderná záležitost, která nabízí víc, než se na první pohled může zdát. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film mi príde ako nakrútený len tak mimochodom medzi väčšími projektmi. Ale plne sa im vyrovná a mnohé predčí. Nenápadný príbeh, aký by sa pokojne mohol stať. Výborná hudba Basil Poledouris nás zbytočne nemasíruje v každom zábere, ale keď už je, plne dotvára atmosféru - bezmocnosť, zúfalstvo, napätie. Len mohli trebárs ukázať, čo sa stalo so šerifom Boydom. Pre celok nedôležité, ale nebolo by od veci vedieť to. Bol to sympaťák. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že snímek absolutně nepřináší nic nového a je hrozně neoriginální, ale i tak se na něj příjemně kouká. Russel a jeho věk se ke scénáři docela hodí, navíc je sympatické je, že nepůsobí jako nezdolný buchar, co si cestu jen prostřílí. Jinak už bych jen skloňoval výraz průměr v mnoha pádech. Únos nevyžaduje velké mozkové pochody a na dlouhodobější cestu do vaší hlavy rozhodně nemá. Jednou uvidíte a založíte mezi deset jemu podobných. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem koukal přímo na Vánoce, a možná to není ten nejlepší nápad koukat na takový film po Štědrovečerní večeři, ale fakt je, že to byl jediný film, který mě v televizi zaujmul, a to se mi na něm líbilo. Sice nápad není nijak zajímavý, ale Kurt Russell tomu dodává patřičnou vizáž a díky němu to všecko solidně ubíhá. Únosů už jsme tu měli už opravdu hodně a abych pravdu řekl, tenhle se od jiných ničím zvláštním nevyjímá, jen se mi na něm líbilo, že mě dokázal zaujmout a to je na takovýto film co říct. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Basil Poledouris musel hudbu k filmu komponovať dva krát. Prvá verzia, ktorú zložil bola totiž zamietnutá. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa vo viacerých lokalitách v Kalifornii, Utahu a Nevade. Napriek tomu odvážal Kurta Russella (Jeff Taylor) každý deň z miesta natáčania vrtuľník do Los Angeles, aby mohol byť so svojou rodinou. Nasledujúce ráno bol vrtuľníkom opäť dopravený na miesto natáčania. (m.a.t.o.)
  • Auto, které ve filmu vlastní a řídí Jeff Talor (Kurt Russell), je Jeep Grand Cherokee (1996). (kostak)

Reklama

Reklama