Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Ak mi ešte pamäť dobre slúži, bola vo filme celkom slušná automobilová naháňačka. A to je dobre, lebo režisér sa tak vhodne pripravil na jednu z najlepších auto-likvidačných scén v histórii filmu. Áno, reč je o T3, aj keď vtedy to asi Mostow netušil ani len vo sne. Ale späť k Únosu. Je to absolútne priemerný (čiže nie zlý) thriller. A to je všetko. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jeff Taylor (Kurt Russell) a Amy Taylor (Kathleen Quinlan) projíždějí krajinou, ale kvůli závadě na automobilu musí zastavit. Podaří se jim stopnout kamion a Amy se nechává odvézt k nejbližšímu telefonu, aby zavolala odtahovou službu. Mezitím se Jeffovi podaří jejich Jeep Grand Cherokee rozjet, ale po jeho ženě jako by se slehla zem... V téhle době o sebe při automobilových honičkách ještě skřípaly plechy a skladatel Basil Poledouris odvedl také svoji práci. Nechybí kvalitní záporaci J. T. Walsh a M.C. Gainey. Jonathan Mostow pouze nerežíroval, ale stojí také za příběhem a scénářem. Sven-Ole Thorsen v titulcích uvedený jako Sven-Ole Thorson dělal na filmu jako kaskdér. HODNOCENÍ 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nekonečná nevadská poušť, naleštěné červené fáro, obyčejný chlapík v nečekané situaci. Poctivých thrillerů nikdy není dost. Tenhle, který si napsal a zrežíroval Jonathan Mostow (třetí Terminátor), rozložil karty velmi jednoduše i účinně, a protože Jeff nemá devadesát tisíc dolarů, policie moc nespolupracuje a nechce manželku najít někde pohozenou u silnice, bere tuhle hru s únosci do vlastních rukou. Thriller Únos není první cenová, ale i tak je to chutný pokrm, který potěší slušnými hereckými výkony, střídmou stopáží i řemeslně zvládnutými akčními scénami. A samozřejmě dávkou úsměvných klišé a nelogických momentů (kupříkladu sjetí autem do řeky). Finále ale tepe akcí a kaskadérskými momenty, ve kterých to dle očekávání burani ze zapadákova pořádně schytají. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem koukal přímo na Vánoce, a možná to není ten nejlepší nápad koukat na takový film po Štědrovečerní večeři, ale fakt je, že to byl jediný film, který mě v televizi zaujmul, a to se mi na něm líbilo. Sice nápad není nijak zajímavý, ale Kurt Russell tomu dodává patřičnou vizáž a díky němu to všecko solidně ubíhá. Únosů už jsme tu měli už opravdu hodně a abych pravdu řekl, tenhle se od jiných ničím zvláštním nevyjímá, jen se mi na něm líbilo, že mě dokázal zaujmout a to je na takovýto film co říct. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Normálně bych se takovému filmu obloukem vyhnul (obzvlášť v dabingu!), ale to se mi takhle jednou nechtělo spát a v telce zrovna nic lepšího neběželo, tak jsem tomu dal šanci, a kupodivu jsem zjistil, že to vůbec není špatné. První dojmy sice byly dost nevalné - ten film na mě působil strašně lacině a úvod mě nudil skoro stejně jako třeba 48 hodin v Paříži, pokud bych měl jmenovat film z podobného soudku, ale když se to pak rozjede, tak to nabere správné tempo, a ta proměna Kurta Russella z uťáplého manžílka v srdnatého chladnokrevného zachránce je dost zábavná, navíc mě i dost bavil J. T. Walsh coby hlavní záporňák, včetně jeho závěrečného zlikvidování. Jasně, moc originality tam není a celkově to není film, který by nějak stál za řeč, ale minimálně v mém případě se mu povedlo mě napnout tak, že jsem vydržel až do konce, což není k zahození. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa vo viacerých lokalitách v Kalifornii, Utahu a Nevade. Napriek tomu odvážal Kurta Russella (Jeff Taylor) každý deň z miesta natáčania vrtuľník do Los Angeles, aby mohol byť so svojou rodinou. Nasledujúce ráno bol vrtuľníkom opäť dopravený na miesto natáčania. (m.a.t.o.)
  • Auto, které ve filmu vlastní a řídí Jeff Talor (Kurt Russell), je Jeep Grand Cherokee (1996). (kostak)

Reklama

Reklama