Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

otík 

všechny recenze uživatele

Napínavý a dobře stavěný thriller o obyčejném manželském páru, kterému se uprostřed cesty v neznámu pokazí auto, žena se sama vydá kamionem do nejbližšího místa a je unesena. Kurt Russell se vydává na pátrání a přichází na kloub daleko většímu zločinu, než si představoval. Strašidelná hudba Basila Poledourise a výtečný Kurt Russell dávají tomuto tradičnímu thrilleru vyšší čísla. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film nie je určite odsúdenia hodný, len je škoda, že pravdepodobne vplyvom neskúsenosti začínajúceho režiséra stratil svoj potenciál, ktorý na začiatku začal budovať takmer v Hitchcockovskom šate. Pokiaľ nepríde k únosu a celý príbeh sa postupne zamotáva, má dobrú atmosféru a je sa naň vlastne radosť pozerať (osobne mi trocha pripomenul ,,Táto zem nie je pre starých"). Postupne však spadáva na úroveň obdobných slabších kúskov. Obsadenie rozhodne nie je zlé; Russellov výkon je možné označiť minimálne za uspokojivý a J. T. Walsh je ako záporák ešte lepší. Plusom filmu je tiež aj príjemná stopáž a rytmický soundtrack Basila Poledourisa. Priveľmi adrenalínové finále je však myslím trocha na škodu a nájdu sa v ňom zvláštne nedostatky (naháňačka je na ceste plnej áut, no most o kúsok ďalej je už úplne prázdny). Už sme si zvykli, že slávny Dino de Laurentiis vytváral filmy, ktoré rozhodne nie sú žiadnymi míľnikmi kinematografie. ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Ak mi ešte pamäť dobre slúži, bola vo filme celkom slušná automobilová naháňačka. A to je dobre, lebo režisér sa tak vhodne pripravil na jednu z najlepších auto-likvidačných scén v histórii filmu. Áno, reč je o T3, aj keď vtedy to asi Mostow netušil ani len vo sne. Ale späť k Únosu. Je to absolútne priemerný (čiže nie zlý) thriller. A to je všetko. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Niekedy si clovek potrebuje len tak z prdele otvorit plechovku s thrillerom v atmosférickom naleve. Mne osobne velmi chutila, ale ku koncu som toho mal dost. Od prvého hryzu ma unasal prud tajomna, bezradnosti a nedovery. Kurt mal plne oci piesku a kedze velmi lubi, robi aj veci , ktore su vacsine az "ne-lo-gi-cke". Kurt na to moze zvysoka srat a riadi sa preciznym reziserskym svihom mistra Mostowa.ktory to napinanim drti az na kost. Dalo by sa povedat ze vsetko v poho, ale potom pride "classic end" , vsetko to posere a splachne do kanala. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[5/10] Môžem hovoriť že ma tento film dosť sklamal. Dobrý príbeh, Kurt Russell v hlavnej úlohe, nič viac a nič menej. Film má ideálnu dlžku, ničím výraznejšie nenudí, ale škoda že ani nezaujme. Russel ma tu bavil len minimálne, záporák o trošku viac a celý príbeh mohol byť trošku viac prepracovaný, samozrejme žiadny extra scenár som neočakával, ale mohli z toho vyťažiť viac. Chýba mi tu nejaká atmosféra, napätia, akčné scény, sympatickosť k postavám, dynamickosť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Jeffové (Kurt Russell) červené auto má poznávaciu značku Massachusetts 365 QUH. (ČSFD)
  • Red (J.T. Walsh) jazdí na ťahači Peterbilt 377. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama