Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film rád, mám rád Kurta Russella a taky mám rád, když casting dobře plní svou práci a tady ji splnil na výbornou, zločincům by jste nejradši rozkopali hubu a oběti jsou sympaťáci se kterýma cítíte. Oceňuju především velmi uvěřitelné jednání a reakce hlavních hrdinů - obyčejných lidí z masa a kostí + akční bonbónek na závěr = 85%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Napínavý a dobře stavěný thriller o obyčejném manželském páru, kterému se uprostřed cesty v neznámu pokazí auto, žena se sama vydá kamionem do nejbližšího místa a je unesena. Kurt Russell se vydává na pátrání a přichází na kloub daleko většímu zločinu, než si představoval. Strašidelná hudba Basila Poledourise a výtečný Kurt Russell dávají tomuto tradičnímu thrilleru vyšší čísla. ()

Reklama

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Jedu si tak krajinou, ve svém autě se svou milou, když tu náhle bum bum bum - Otevřete, chci jen rum! Když nedáte, vezmu ženu, vydírat vás budu pak, když mi dáte, je to jedno, budeš mrtvej akorát. Tak co chlape, jak to bude, jak se teda rozhodneš? Seru na tě, beru pušku, než mi to tu rozjebeš... ;) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné průměrné béčko na téma únos. Podobných kousků však existuje celá řada a tento ničím extra nevyniká. Kurt Russell však rozhodně patřil k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto a se svou rolí se popasoval docela dobře. Stejně tak i nebožtík J. T. Walsh. Atmosféra filmu rovněž snese kladné měřítka, protože jsem se u toho ani moc nenudil. Snad jen kdyby bylo více akce, tak bych se nezlobil – závěrečná honička totiž rozhodně nebyla vůbec špatná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. Keď som ho videl ako dvanásťročný, nemal som najmenších výhrad a bol to pre mňa jeden z najlepších filmov tohto druhu, keďže k podobným som sa pravidelne dostával až o pár rokov neskôr. Po ďalších dvanástich rokoch som sa bál, že sa z filmu tá iskra, ktorú som mal v očiach pri jeho poslednom zhliadnutí, jednoducho vytratí, no mýlil som sa. Film vidím v tom istom skvelom svetle aj po možnosti objektívneho zhliadnutia a ohodnotenia. Atmosféra a napätie sú také ostré, že by behom pár minút obrúsili diamant, niekedy som mal pocit, že tvorcovia chcú ponúknuť niečo aj horrorovým fanúšikom. Je to rýchle, zručne natočené, no a samozrejme aj trošku nostalgické. Keby tej nostalgie bolo ešte trošku viac, nebabrem sa a šupnem tam aj piatu hviezdičku. 85%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Jeffové (Kurt Russell) červené auto má poznávaciu značku Massachusetts 365 QUH. (ČSFD)
  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)
  • Basil Poledouris musel hudbu k filmu komponovať dva krát. Prvá verzia, ktorú zložil bola totiž zamietnutá. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama