Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (218)

castor 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si nemůžu vybavit nějakou scénu, která by se mi alespoň lehce vryla pod kůži. Anthony Hopkins a pak dlouho nic a nikdo. Sic hraje poslední roky pořád stejně, ještě pořád dokáže zastavit krev v žilách publika. Jenže to je asi tak všechno. Shodnu se s některými ostatními. Po zhruba hodince to začne nepříjemně drhnout, scénáristé se utrhnou ze řetězu a ta solidně budovaná atmosféra se začíná rozplývat. Finále je už jen o čekání na.. no, na konec. Pořádně zabořit do sedačky se nám nepodaří, ač je to řemeslně docela slušné. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

V podstate to zvládli na pomerne dobrej úrovni. Jediné, čo ma tam iritovalo a posobilo zbytočne lacno, boli tie podivné zábery vízií, ktoré asi mali dodávať na umeleckom dojme, ale na koniec vyzneli úplne opačne až gýčovito. Pri takomto hereckom obsadení už divák očakáva určitú kvalitu a takéto zbytočnosti skutočne nie sú nutné. Pán režisér by sa mal naučiť, že menej je niekedy viac. Bonus- interiéry nádhera! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál a fantastické obsazení. Myšlenka originální, ale scénář nedotažený. Režisér očividně laciný, jeho rádoby moderní přístupy nesedí k ponuré a mysteriózní nátuře příběhu. Dostat to tak do pracek Fincher nebo Fukunaga. I tak se na to dívá poměrně příjemně a Hopkins je jako vždy výborný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento takmer neznámy triler mohol byť hitom v deväťdesiatych rokoch, prípadne na prelome tisícročí. Lenže podobných témat sme sa práve v tomto období prejedli a tak scenár pre plánované pokračovanie Sedem dopadol ako pásový výrobok, ktorý na nás akoby vykukoval z deväťdesiatok. Nápad by tu bol, dokonca aj nejaký ten filozofický presah, lenže v tuctovom komerčnom spracovaní sme tak na úrovni Bone Collector. A opäť, to už v desiatych rokoch, kedy sa ráta mindfuck a puzzle prístup, nemôže ohúriť nikoho. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Solace nadchne hereckým obsazením, docela dost hutnou mystickou atmosférou a skvělým výkonem Colina Farrella a Anthonyho Hopkinse. Na druhou stranu mně přijde, že tvůrci nevyužili potenciál na sto procent. Film se pomalu rozjížděl, což mu v tomto případě dost uškodilo. Poslední půlhodinka měla konečně ten správný drajv. Mystická atmosféra byla opravdu dost dobrá, přes hodinu jsem se tak těšil na nástup záporáka Farrella. Hopkins ve svém věku zaválel a ukázal, že na to ještě má. Líbila se mi i hudba, která filmu přidala i nějaké ty grády navíc. Závěr byl docela logicky uzavřen, což je velké plus. Scénář mohl být lepší, neboť film obsahuje pár hluchých míst, kde se nic moc neděje a divák se trochu nudí. Kdyby se to vyvážilo, mohla z toho být pecka roku. Takto to je pouze nadprůměrná detektivka, z které si budu pamatovat zejména výkony dvou hlavních hereckých es. Přikláním se k silnějším třem hvězdám. Za mě dávám 70 % ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)
  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama