Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Groteskní zábava. Kirk, pistolník a bandita, se snaží přemoci Arnolda, který však pro jeho neschopnost nemá o jeho existenci ani ponětí, a ikdyž je stejně hloupý jako jeho protějšek v černém, tak z nějakého důvodu má prostě štěstí. Herecký přednes, jinak humorné, Road Runner show. Whiskey byl ale úžasný. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas ve westernové komedii? Ale ano. A ujal se role jako vždy velmi přesvědčivě. Jeho padouch pod jménem Kaktusový Jack pobaví každým coulem. Protipólem Ann-Marget v roli okouzlující a svůdné slečny Charming Jonesové, kterou doprovází Arnold Schwarzenegger v roli poněkud přitroublého kovboje Handsome Strangera. A tak vzniká otázka. Funguje to? Pro diváky, kteří přijali snímek s Terencem Hillem z roku 1991 ´Lucky Luke´, to jistojistě funguje. Atmosféra a styl humoru jsou v obou snímcích naprosto totožné. Arnie tu vypadá stále ještě dosti herecky nemotorně, ale snaží a to se počítá. Snímek si pohrává jak s dialogovým, tak i groteskním humorem, se kterým se to nepřehání a naopak se všemu nechává volný průběh. O bláznivou komedii tdy rozhodně nejde a svým způsobem je tak velice dobře. Pohodlný téměř rodinný film, skvělá zábava a možnost vidět Arnieho jako vyžehleného kovboje. Buď jak buď, tohle se prostě musí vidět. A co víc, pro jeho fanoušky takřka povinnost. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Pekný Cudzinec je krásna prezývka." – „To nie je prevýka, ale moje meno. Dostal som ho po otcovi." Roztomilá hovadinka ako sa, pravda, na Needhama patrí. Viac sa pri nej zabavia deti, než dospelí, ale na jedno pozretie je to v pohode westernová (chcel som napísať komédia, ale príhodnejšie slovo je asi) paródia, v ktorej ma najviac pobavila kreácia nemotorného banditu Kirka Douglasa. Pribrzdený dobrák Arnie a nadržaná radodajka Ann-Margret tiež celkom ušli, ale na Whiskeyho sa nechytali :)) 40 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tyhle parodie mám rád. Tahle místy přechází do grotesky, téměř ve stylu The Road Runner Show, v níž kojot Vilda nahání nepolapitelnou kukačku. Ano, došlo dokonce i na kresbu falešného tunelu kterým oběť v klidu projela, ale lovec narazil na skálu. Kirk Douglas ukázal že jeho herecký talent je širší než by od něho člověk čekal, a Arnold Schwarzenegger dostal jednu z prvních větších šancí. Velký dojem sice neudělal, ale role mu dopomohla ke Conanovi, což už průlom byl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mít to promakanější konec, klidně bych ty 4 hvězdy dal. Chvilku mi tedy trvalo, že mám čekat spíše hranou verzi Looney Tunes, resp. The Road Runner Show (dokonce se ke konci objeví i hudební znělka seriálu), ale když to člověk přijme, tak se od zhruba 30. minuty docela baví. Máme tu nešiku, naivního hlupáka a prsatou bloncku, a do toho občas mají skvělé šplechty indiáni (Proč bušíme do bubnů? - Protože to indiáni tak dělají. - Nezaútočíme teď, když to nečekají? - Ne, indiáni útočí až za úsvitu. - A proč až za úsvitu? - Protože celou noc buší do bubnů.). Ostatně i to čekání na úsvit mne pobavilo. Jinak jsem se Arnoldovi ani nedivil, že raději chodil sbírat dřevo, protože Ann-Margaret měla jen ty kozy, ale obličej docela strhaný, a pokud se chovala, jak se chovala, chytil by Arnold leda filcky. Btw, kreace, které tady Kirk Douglas předvádí, jsou neskutečné. Sice dám nakonec jen 3 hvězdy, ale pobavil jsem se a rád se na to podívám někdy znovu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)
  • Arnold Schwarzenegger dostal za svoji roli zaplaceno 275 tisíc amerických dolarů. (lekr)

Reklama

Reklama