Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Battle of the Bulge: The most epic movie tank battle ever:) Bitva v Ardenách je zatím asi jediný válečný film, který mě zcela odrovnal svým obrovským množstvím hlášek:) Totálně drsní Charles Bronson a Telly Savalas (opět s geniálním hlasem Miroslava Moravce). Skvělý scénář, postavy a především také onen fenomenální tankový souboj. "Tak takhle vypadá poražený nepřítel, jako byste zajali nedělní školu", "Řekněte mu, že Američané se učí ustupovat." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

1.) Dwight D.Eisenhower říkal, že se to tak nestalo a co řekne Ike, to platí. 2.) Bojová technika absolutně neodpovídá, ale kdo by si taky půjčoval tanky z muzeí.. 3.) Zatímco Němci se ve válce věnují především válce, Američani byznysu (zdravím Kojaka). 4.) R.Shaw je tak přesvědčivý, že by ho Führer bez mrknutí oka pozval do Orlího hnízda na čaj. 5.) Půl Třetí říše a Evu Braunovou k tomu za zásoby ropy! 6.) Kdo si namlouvá, že není důležitá historická věrnost, ale filmařská forma a herecké hvězdy, ať si znovu přečte bod 1.. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Rozsáhlý válečný epos opěvuje hrdinství a chytrost spojeneckých jednotek během neočekávaného válečného zvratu. Bitva v Ardenách byla jedním z velmi důležitých střetů 2. světové války, protože Němci měli možná vůbec poslední možnost zvrátit ještě její výsledek ve svůj prospěch. Přestože jsou historické okolnosti zjednodušené a některé efekty i černobílé charaktery amerických hrdinů už působí trochu směšně, Bitva v Ardenách je napínavá a dokáže strhnout. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to tak špatný film,kdyby to nebyl tak špatný film.Stopáž byla vražedná,i když musím uznat,že kdyby se bylo na co dívat,určitě bych ji nekritizoval,jenže snímek měl obrovské množství nedostatků.Jistě,chápu,že asi nelze v roce 1965 sehnat německé tanky a o Pzkfw VI B to platí dvojnásob,ale nevěřím tomu,že by Američané nedali dohromady pár Shermanů.Ani scénář si s tehdejší realitou problémy nedělal a díky tomu vznikl film,který se absolutně nedá srovnat s Bitvou o Británii,která je pouze o dva roky mladší a nesrovnatelně lepší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Bitvy v Ardenách jsem byl na rozpacích. Když to vezmu z té lepší stránky, tak se rozhodně jedná o živou rekonstrukci neobvykle bránou z dvou úhlů pohledu. Jak ze strany Spojenců tak ze strany Německé. Už to je skvělý nápad, ale celkový dojem nijak nepřekvapí, že se oba důstojníci chovají tak jak se prostě v armádách chovali, nebo jak si tvůrci připsali?.) No na druhou stranu je to poměrně dlouhé a příliš rozvleklé, chvílemi občas bude nudit dlouhými scénami a občas nepotěší historické nepřesnosti. Rozhodně se v té době objevili lepší, válečnější mašinérie než je tato, ale i tak rozhodně stojí za shlédnutí jelikož na tehdejší dobu po stránce válečné není vůbec špatná. --- Je mnoho štěstí. Pro armádu přežít pro nás udržet se v uniformě. To je naše štěstí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film byl natočen systémem UltraPanavision 70 s extrémním poměrem stran 2,76:1. (warner)
  • Bývalý generál spojeneckých vojsk a prezident USA Dwight D. Eisenhower ostře kritizoval film za jeho historickou nepřesnost. (Spinosaurus)
  • Ve filmu jsou místo tzv. „Knight Tiger“ využity americké tanky M46 Paton. (Winster)

Reklama

Reklama