Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nerozumel tomu prečo nebol Bruce Payne po takto ikonickej roli Charlesa Ranea obsadzovaný do prvoligových filmov. Zároveň vnímam Pasažiera 57 ako prelomový film v kariére Wesleyho Snipsea. Podľa mňa sa jedná o 80 minút svižnej zábavnej akčnej oddychovky. John Cutter ponaháňa Charlesa Ranea po tom, čo sa ho FBI pokúsi ako správneho najobávanejšieho leteckého únoscu a galgana na svete, eskortovať civilným letom. Áno, áno, scenárista bol totálny tupec. Samozrejme, všetko dobre dopadne, lebo za prvé Rane po výzve pilota zaujme núdzovú pozíciu 😂, za druhé Wesley je neporaziteľný; ,,Vždycky sázej na černou”. Zábavné a milé, miestami dokonca vtipné v duchu deväťdesiatok, tak prečo ste v číslach taký krutý. Vôbec tomu nerozumiete. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Prepadeni ve vzduchu jsem videl tak ctyrikrat, ale vzdycky jsem zaspal, takze s emi to povedlo az tentokrat a muzu s jistotou konstatovat, ze je to slatanina! Tady Wesley jeste jako mladoch zachranuje plne letadlo cestujicich trosku jinym zpusobem, nez ve vetsine podobnych filmu i kdyz neco urcite vykradlo. Hlavni zaporak je docela matlak, spise smesny, nez hruzu nahanejici. Cela jeho parta byla dost pofiderni, hlavne brejlounek, ktery vypadal ze do peti napocitat neumi. Elizabetce to sluselo, avsak jeji ceska daberka byla po lobotomii... Takze, tohle je obsazeni a ted ke scenari. Dlouhou dobu jsem neslysel neco tak dementniho, co pet minut padla hloupa veta. Napriklad: Letuska co vypadala jako Michael Jackson (A) "Ne, nedelej to" (Wesley) B: "Přestaň, musím!" A "Řekni, že jsi dobrej." B: "Jo, jsem ten nejlepší" A: "Hm, dobře, udělej to". 6/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Charles Rane není šílenec. Opakuj!“ Snaha kout železo v dobách, kdy se „umíralo těžce a v obležení“, je očividná, ale to režisérská bezradnost Kevina Hookse taky. Záporák se snažil o psychopatickou úlisnost, ale kdyby si ho vzal trochu do parády kadeřník, byl by to celý Levák Bob, ženské představitelky zápolily v soutěži, kdo se obočím nejvíce přiblíží frontmanovi kapely Oasis a Sizemore vypadal, že jeho obdiv ke kolegovi je více než jen profesní. Na druhou stranu, těch pár rychlých fightů bylo docela OK, stejně jako výkon náruživého čtenáře stěžejních děl čínských vojevůdců. Akorát mám po Wesleyho hlášce o sázení na jistou barvu v ruletě starost, aby jej nezažalovala americká Organizace pro práva původního obyvatelstva.. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Wesley je fajn ale ked nahana upirov, slaby scenar mu tu velmi nepomaha, slabe aj na 90te roky, vela nedotiahnutych scen, bitky hrane je to vidiet, ze je to umele. Film zhliadnuty pre Elizabeth Hurley ktora si tu zahrala zaporacku v podobe letusky s velkou pistolou s tlmicom pobehuje po lietadle, vela priestoru nedostala. Taka retro oddychova nahanacka na nedelny podvecer. Snad jedna hlaska stojaca za povsimnutie, utekajuci terorista v zabavnom parku pllnom asi 150tich ludi a velitel zahlasi: "chlap s modrymi gatami a bledym sakom-najdete ho!" ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Wesley má nějakou anatomickou poruchu rtů, pořád je špulí, jako by mě chtěl skrz obrazovku políbit, ale to já nedopustím, sorry, Wesleyáči. Bohužel, Snipes je ten typ herce, jehož vzhled ho zaškatulkoval do podobných rolí neohrožených Bé bijců. Už se asi nikdy nedovím, kdo jako první přišel s nápadem nacpat do letadla teroristu, akčního slušňáka (antiteroristu), letadlo nechat teroristou zrekvírovat a následně ho získat zpět antiteroristou (s plus mínus odchylkami). Bratři Wrightové mají zdá se alibi. Ne, to se už nedovím, je to podobný nesmysl, jako chtít vědět, kdo první přišel s líbáním. Jenže takových filmů jsou hejna, jednou to aero zachraňuje Snipes, jindy Cage, jindy Ford...zkrátka každej holywoodskej plájbój si v podobným filmu zahrál. Tečka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)

Reklama

Reklama