Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kvalitni akcnarna a film ktery definoval letecke unosy Snipes na vrcholu sil neda nikomu ani cuchnout stopaz je prijemna takze se furt neco deje a divak se nenudi zaporak Bruce Payna tradicne skvely i kdyz nema prave kvuli delce filmu moc casu se predvest nicmene vytezil ze sve role maximum Snipes nekompromisne kosi vsechny nikdo se nechyta jeho hrdina je naprosto neohrozeny a i kdyz jsou ve filmu samozrejmne absolutni technicke nesmysly(nemusim byt odbornik na leteckou dopravu aby mi bylo jasne ze kdyz se utrhnou dvere letadla za letu bude na zemi rychleji nez bys rekl svec) k certu s tim ja se u tohoto filmu pobavil vzdy kdyz sem se dival a rad se podivam znova pohodova zalezitost ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční film složený z několika předešlých filmů: Smrtonostná Past 2 - Blbej policajt, Přepadení v Pacifiku - Bývalý hrdina (Wesley Snipes), Boein 747 v ohožení - černošská letuška atd. Prostě nic co bychom nemohli vidět v jiném lepším filmu z tohoto prostředi. I když je tu ještě hlavní záporák Bruce Payne, který hraje v různých béčkových filmech tyto role které mu opravdu sednou. Nebýt jeho, tak by tento tuctový film s jedinou vtipnou hláškou dostal maximálně ** ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nora, urob pre mňa niečo. Uvar mi kafčo. A prines aspirín.“ S chuťou nakrútené, solídne béčko stojace na Snipesovi, psychopatovi Payneovi („Aký chcete stejk?“ – „Krvavý.“), fajn kastu vedľajšákov (Tom Sizemore, Bruce Greenwood, Elizabeth Hurley a herec neuveriteľne sa podobajúci na Michaela Ironsidea) a svižnom scenári. Ten síce nezjedol všetku múdrosť sveta, ale aspoň sa v ňom plynulo striedajú atraktívne lokácie. Trvá to len 84 minút (aj s titulkami) a behom toho krátkeho obdobia stihneme navštíviť ambulanciu plastického chirurga, televízne štúdio, mesto, lietadlo, letisko a nakoniec zábavný park. V čase vzniku som tento film registroval, ale ignoroval. S pribúdajúcimi rokmi som kde-tu v televízii zahliadol pár minút, nejakú scénu. Ale poriadne som si ho pozrel až v roku 2018 a musím uznať, že s odstupom času sa na to naozaj dá pozerať. Možno dokonca ešte lepšie, ako v dobe premiéry. Vtedy totiž snímka bola porovnávaná s relatívnymi spriaznenými (ale oveľa lepšími, bombastickejšími a áčkarskejšími) titulmi Smrtonosná pasca 1 a 2 alebo Prepadnutie v Pacifiku. Jednak však so skromným 15-miliónovým rozpočtom nemala šancu (a teda ani ambície a chuť) vyrovnať sa 35-miliónovému Prepadnutiu v Pacifiku, nedajbože 70-miliónovej Smrtonosnej pasci 2 a jednak, ako píše choze, s nimi po stránke scenára nemá až toľko spoločného, ako by sa mohlo zdať, keďže v skutočnosti sa v uzavretom priestore odohráva len jedna dlhšia pasáž a nie celý film. Za to, že Prepadnutie vo vzduchu mnohí dodnes pokladajú za podobne „prepadový“ film však nemôžu tvorcovia, ale prekladateľ, ktorý z originálneho Passenger 57 urobil Prepadnutie vo vzduchu. No... čo už. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes v tradiční roli ochránce zákona, ať na zemi či ve vzduchu. Přímočarý film vypráví příběh antiteroristického inspektora letadel, který při letu pravidelné linky musí čelit nebezpečnému teroristovi, jehož si FBI bez patřičné ochrany převáží na určené místo. Terorista má samozřejmě kupu pomocníků a tak Wesley musí vynaložit hodně práce a fyzické námahy, aby je všechny dostal. Jde o velmi slušně natočenou akční oddechovku, dokud si člověk nepředstaví, že letí v uneseném letadle a neví, co má terorista za lubem. Pak spíše při takovém filmu mrazí v zádech a jednání hlavních hrdinů se většinou jeví jako směšné. Ale jde o film a nechme dobro vyhrát. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej akčňák, který ničím neohromí, ale na těch 80 minut zabaví. Bohužel tenhle film nemá nic, na co by si divák po nějaké době vzpomněl. Akce není moc nápaditá, nic na co by jste se mohli dívat opakovaně. A závěrečná třetina je velmi slabá, ale já si film překvapivě užil, a nelituji toho. :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno