Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

k212 

všechny recenze uživatele

Vlastně to ani není komedie, ale někdy na tváři dokáže vyloudit podivně pokřivený úsměv nebo snad úsměšek? Forma pseudodokumentu sice není novátorská, nicméně velmi funkční, herecké výkony jsou skvělé (jen mě trochu děsí ten kroužek neustále se opakujících herců v režii Sodenberga a Clooneyho). Prostě lehce úsměvná - lehce mrazivá podívaná, která se tváři jako nezávislý experiment, což mu ostatně sluší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou vzniká životopisů jako máku...ať už známějších či méně známějších osob, které dokázali zapůsobit na svět kladně, ale i záporně. To samé se objevuje i zde...příběh muže, který vytvořil první Reality Show a nasbíral si plno oblíbenců, ale i odpůrců...ať tak nebo tak jeho pořad mu televize zrušila a on byl donucen pracovat přesněji řečeno zabíjet jako tajný agent CIA. Začátek je trochu nudný, ale po půl hodině, kdy se objeví George Clooney se to celkem slušně rozjede a chvilkama i nečekaně pobaví a rozhodně velice zaujme příběh toho muže. --- Vítěz je ten kdo si dokáže nevystřelit mozek...dostane ledničku. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že s filmem je to jako s jídlem. Když přidáte jednu ingredienci navíc, a to platí i pro něco hodně delikatesního, tak docela dobře uvaříte blaf. Takhle jsem to viděla celý film - že se tam těch chutí pere nějak moc. Na druhé straně za něco, co má takovou invenci, mi přijdou 3* málo, ale pokud si odmyslím Sama Rockwella - herce, který není manekýn, ale hrát sakra umí - tak ........ no raději si ho odmýšlet nebudu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman má zvláštní styl. Taky si vybírá zvláštní náměty. A tohle je nejnormálnější film obdařený jeho scénářem, který jsem zatím viděl. Ale není to ten důvod, proč se mi Dangerous Mind tak líbilo. Tím je totiž naprosto skvělý Sam Rockwell...ano, nehraje žádného sympaťáka...zkraje spíš pěkného zoufalce. A možná právě proto jsem mu zhruba po čtyřech minutách zcela nepokrytě a nadšeně fandil:) A ani sonda do "úpadku americké televizní zábavy" (co by asi tehdejší intelektuální kritici říkali dnes...možná by se radši rituálně upálili, než by se dívali na Udělám Cokoliv a podobné grcy) nijak nesnižuje tempo, tahle dvojkolejnost je totiž zdařilou prací scénáristy svedena dohromady tak, že po závěrečné scéně zůstanete jenom civět na titulky a něco si pomyslíte. Co to bude, to záleží na vašem věku. Vážně. Kruci jaký vážně? Vždyť neznám nikoho mimo svoji věkovou skupinu, kdo ten film viděl. (a je to jenom moje chyba, neberte to jako tvrzení, že tohle je film pro dvacetileté) Anyway - přítomnost George Clooneyho a solidní výkon jsem čekal. Drew Barrymore jsem taky čekal. I když takovéhohle výstupu bych se nenadál. Je naprosto skvělá, její postava má vývoj, má jiskru, je i dobově přesná...no prostě mě potěšila. V celkem depresivním filmu byla jako zářící paprsek. A Julia Roberts...ouuu...femme fatale jako když ji vyšije. Úžasná. Ode mě tedy naprosto zasloužených 80%. Ne pro ni...pro tenhle film. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od filmu podle scénáře Charlieho Kaufmana čekám trochu víc. V téhle hříčce je složitý, alespoň okrajově nejspíš pravdivý, příběh jednoho televizního moderátora konfrontován se světem tajných služeb. Přitom řada scén vypadá, jakoby měla působit nereálně, ale jiné zas vyznívají, že je tvůrci filmu myslí smrtelně vážně. Nejspíš zásadní chybou George Clooneyho bylo, že si „vylepšoval“ Kaufmanův scénář, jako režisér je totiž celkem přesvědčivý. Sam Rockwell je vynikající a Drew Barrymore podává také až nečekaně soustředěný výkon. Pobavily mě pidiroličky Brada Pitta a Matta Damona:-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Hlas vypravěče, který má být hlasem ústřední postavy Chucka Barrise, zní trochu jinak, než ten, jakým mluví jeho představitel Sam Rockwell. Režisér George Clooney tyto pochyby rozptýlil konstatováním, že "je to stoprocentní Sam Rockwell. Do posledního slova. Původně jsme to nechali namluvit přímo Chucka, ale pak nám to začalo připadat nefér k Samovu výkonu. Nakonec to dopadlo dobře: Sam bůhví jak dlouho lítal po místnosti a řval a řval a řval... pak přišel k mikrofonu a začal do něj chraptět. Nejdřív jsem mu poradil, ať se prostě den předtím ožere - u mě to funguje -, ale on to udělal po svém." (NIRO)
  • Jak Julia Roberts, tak Drew Barrymore si řekly o nízký honorář 250 000 amerických dolarů kvůli přátelskému vztahu k režisérovi Georgi Clooneymu. Brad Pitt a Matt Damon se ve filmu objevili zadarmo. (don corleone)
  • Hodně delších scén bylo natočeno na jeden záběr, například scéna v lobby NBC nebo záběry z Dating Game. Herci běhali za kamerou aby se dostali na svou pozici pro další záběr. (don corleone)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama