Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Paldini (s nímž a dalšími jsem tento film sledoval) musím konstatovat, že bratři Coenové už natočili lepší filmy. Vlastně všechny jejich filmy byly dosud lepší. Kdybych se striktně držel zde uvedeného žánru "romantická komedie", tak bych musel uznat, že určitě patří (v rámci zmíněného žánru) do TOP 10. Ale to jen proto, že tento žánr (mírně řečeno) nemusím. Ale je taky pravda, že představa romantické komedie od bratří Coenů se nemusí zcela slučovat s běžnými představami diváků o romantické komedii. To se zde také potvrzuje (je to skoro, jako byste chtěli po Lynchovi, aby natočil kreslenou pohádku - určitě by z toho výsledku "lynchoviny" většina dětí skončila v blázinci). Nicméně já to za romatickou komedii považuju (nenapadá mě totiž lepší žánr) a tudíž jen za tři. Ovšem pozor!! Jak již naznačuje Paldini, Sípák Joe je NAPROSTO BOŽÍ!!!! Tato role mě naprosto dostala i přes minimální prostor, minimální herecký projev - a vlastně vůbec pro svou "minimálnost". Ale scény, kde se Sípák Joe objevuje, jsou jednoznačně dominantními scénami filmu (podle mne) a pokud je v tomhle filmu něco ryze komediálního, jsou to právě scény s ním - byť ještě na první pohled to tak nemusí vypadat. :) A kromě Sípáka Joea si zmínku bezesporu zaslouží i Clooneyho zuby - ty taky přišly na řadu docela často a vlastně tvořily dost podstatnou část jeho role. :) No a samozřejmě "Zeta" - na ni se dá koukat vždy a všude, i kdyby jen tak postávala a nic neříkala.... ()

meave 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som bola sklamaná celkovým vývojom scenára, ktorý mi ako celok prichodil vykonštruovaný a demonštrácia dvoch opačných pólov lásky prehnaná. To všetko by bolo fajn, keby si celý film udržal formu černej komedie a nezvrhával sa k romantickým úletom. Inak som sa celkom bavila, i keď šanca zaradiť sa medzi obľúbené je nulová rovnako, jako reálna šanca, že by sa toto niekde skutočne mohlo odohrať. Celkovo skôr menej ako 3,5*. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ano samozřejmě to není nejlepší kousek od bratrů Coenovových, ale alespoň dal světu několik opravdu výživných scén. Například postava Baron Krauss von Espy to je vážně síla v soudní síni. Dále pak velmi potěší Bruce Campbell jako postava v telenovele. To si snad ani člověk neumí představit tohoto herce v tomhle typu zábavy:) Scéna ke konci s výměnou dýchátka za pistoli je tolik příznačná pro Coenovky. Na závěr se musím zmínit o skvělém počátečním příchodu Geoffreyho Rushe alias Donovana Donalyho. Zkrátka a dobře, co postava to perla a to platí hlavně o těch menších. Samozřejmě nezklamal ani George Clooney. Škoda že druhá polovina již není ani zdaleka tak dobrá první. 60% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších inteligentních komedií všech dob. Geniální scénář, geniální režie, situační černý humor, to vše v právnickém prostředí, kde je humoru obvykle poskrovnu. Prudce elegantní Clooney s vybělenými zuby a dokonale padnoucí kravatou, který postupně ztrácí svou nablýskanou eleganci i ostražitost, když najde soupeře sobě rovného a zároveň životní lásku. Zeta-Jonesová v roli krásné chytré mrchy. Její první manžel Edward Herrmann a jeho mašinka, druhý manžel - B.B.Thornton v roli neodolatelně suchého ropného miliardáře pojídajícího předmanželskou smlouvu. Sladký Jonathan Hadary jako baron von Espy jako svědek i se svým psíkem v soudní síni. T.Aldredge jako přízračný téměř hororový starší partner vypočítávající úspěchy za zvuků Mozartova requiem. Keyes jako Sípák Joe, s nezapomenutelným gagem při záměně antiastmatika a pistole. ... Bravo, Coenové! Trailer: http://www.csfd.cz/film/1608-nesnesitelna-krutost-intolerable-cruelty/videa/ ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové se odpoutali od svých temných černohumorných příběhů a pro radost (a hravost) si natočili romantickou komedii, která je snesitelně krutá, staromódně rozverná a „hawksovsky“ úderná. Právě komedie Howarda Hawkse především pak Jeho dívku pátek, mi Nesnesitelná krutost velmi připomínala, čemuž napomáhá i angažování George Clooneyho a jeho využití s vědomím, že tento herec je Cary Grantem naší doby. Clooneyho groteskně rozverné výstupy a mimické herectví jsou v některých situacích totožné s těmi Grantovými a ne, nechci Clooneyho obviňovat z „opisování“, naopak jsem rád, neboť dle mého každé filmové období potřebuje svého „Granta“ a neznám nikoho lepšího, než je právě Clooney, kdo by mohl převzít jeho odkaz. Proto tak moc zbožňuji i jeho značně nedoceněné Tvrdé palice, které mají s tímto filmem nemálo společného. Poté, co se na scéně objeví i Clooneyho protihráčka/milostný objekt v podání Catherine Zeta-Jones, jsem si zase nemohl nevzpomenout na společné projekty Sophie Loren a Marcella Mastroianiho (např. skvělý film Škoda, že je to taková potvora), které právě těžily ze skvěle sehraného ústředního páru, kterému byste věřili jak milostné vzplanutí, tak i souboj na ostří nože. A to je právě případ i spolupráce Clooneyho se Zeta-Jonesovou, přičemž scénář nabízí dostatek od obojího – milostné linie i inteligentního souboje…avšak k tradiční romanci má Nesnesitelná krutost opravdu daleko, nezapomínejme, že se jedná o film bratří Coenových, jejichž filmy nejsou nikdy tradiční. _____ Proč se Nesnesitelná krutost dočkala tak chladných ohlasů? Jednoduše proto, že se jedná o film, který nynější generaci nabízí něco staromódně vystavěného, co má velmi blízko k „těm černobílým filmům“, kterých se v dnešní době spousta lidí štítí. Stejným případem je i další Coenovic film – Lupiči paní domácí. Mě jakožto filmového nostalgika a fanouška Caryho Granta i jeho nynější reinkarnace – George Clooneyho – tento film velmi potěšil a záliba bratrského dua v bizarnostech, detailech charakterizujících postavy (Clooneyho posedlost vlastním chrupem…co s těmi zubaři Coeni furt mají?) a nekompromisním zacházením s osudy svých postav mě nikdy nepřestane nudit. Jestli tito Coeni pro vás nejsou dostatečně „coenovští“, pátrejte pozorněji…jejich styl v tomto filmu nechybí, jen je vzhledem k žánru a nostalgickému tónu značně umírněný. 80% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Bratři Coenovi uvedli, že se na filmu pracovalo téměř 8 let. (D3VIL)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama