Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Šílený film. Do teď nechápu, co tam dělal Sylvester Stallone, ani nechápu, kdo mohl dovolit tento snímek o transkontinentálním závodu, v kterém záleží více na počtu přejetých(děti a důchodci jsou za víc bodů!) než na době jízdy. Velké béčko, které je jedním velkým vtipem, který však moc nerozesměje. David Carradine nikdy nebyl áčkový herec a proto sem skvěle pasuje. Celé je to opravdu prapodivné a kdo film neshlédne neuvěří, že něco takového mohlo vzniknout. Dnes by asi podobné závody a ani filmový námět neměl šanci (nikdy neříkej nikdy, remake by byl opravdu ... neskutečný) a proto lze jen s úsměvem sledovat béčkovou snahu 80tých let. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Je vtipné, jak tvůrci vystihli (ikdyž tak trochu bizardním způsobem) podstatu dnešní mainstreamové zábavy už v sedmdesátých letech. K obrazovkám totiž nejvíc táhne násilí, nejrůznější zvrácenosti, šílená akce a v neposlední řadě hezké ženy. K béčkovosti (či možná céčkovosti) celého filmu asi není potřeba nic moc dodávat. Z dnešního pohledu působí vtipně hlavně zrychlené záběry navozující pocit vysoké rychlosti a směšné triky. Z hereckého ansámblu potěší především přítomnost Slye, který navíc hraje asi nejvtipnější postavu filmu. 50% ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Fíha, to byla petelice! Neskutečně zábavná podívaná, Stallone se tady už šteloval do dalších rolí, zastřílel si s výrazem Ramba ze samopalu, nebo měl takový trochu Rocky vzhled. Jeho role, byla nejlepší a nejlépe zahraná. Carradine je tady takový notně teplý, zvláště ten jeho kostýmek. A taky je zde jeden z nejtrapnějších pěstních soubojů v dějinách kinematografie:-) No a ty káry! Paráda! A přejetá hlava, a lidi, a hajlující náckové, a ruční granát, a diktátorská Amerika a vůbec všechno! Blitzkrieg!!! ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Všeobecne mám rád zlé filmy. Mám rád filmy, ktoré sú už točené, ako zlé. Ak je však seriózne myslený snímok tak otrasný, že ho odmietnem dopozerať, je to záruka ohavnosti najhrubšieho zrna. Presne je to príklad Cesty gladiátorov. Jednak je to historický snímok, ktoré neviem nejak doceniť, ale najväčšiu zásluhu na mojom hodnotení má námet. Neviem, či toto bolo v 80tych rokoch považované za cool, ale v súčastnosti (2011) vyznie celý film ako nepodarený fór. Kontinentálne preteky na niečom, ako reklamných autách odštartované samotným prezidentom pod patronátom kardinála a bonusové body za každého zrazeného človeka mohol vymyslieť iba totálny šialenec. Navyše sa k tomu pridal asi najotrasnejší dabing, aký som kedy počul, popri ktorom vypadá východniarska verzia A je to, ako najprofesionálnejšie odvedená práca. Nestráviteľné, nepozerateľné, nepočúvateľné! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako inak, v poradí 2.000 komentár musel mať pridelený symbolický film a tak voľba padla na Death Race 2000. Nie je tomu tak dávno čo som videl remake Death Race 2050 a podobne ako vtedy aj teraz som bol viac ako sklamaný, ale vzhľadom na rok vzniku filmu som bol predsa len o ničo zhovievavejší. Nápad, na vtedajšiu dobu zrejme prelomový by si zaslúžil trochu lepšie spracovanie a menej chaotický dej, ale pozrieť sa to dalo a film ožno označiť za jeden z tých, ktoré by si fanúšikovia filmovej histórie mali pridať do zoznamu filmov ktoré videli. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Film posloužil jako hlavní inspirace pro hru "Carmageddon". Základní vozidlo ve hře "The Eagle" je pak téměř přesná kopie Frankensteinova (David Carradine) vozidla z filmu. (Corpsegrinder)
  • Jména hlavních postav Frankenstein a Kulomet Joe se objevili také ve filmu Rallye smrti (2008). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama