Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna arénového souboje v Bangkoku, kterou tak náramně zparodoval Charlie Sheen, je solidně sestříhaná a má slušné grády, pak si ještě několikrát uvědomujeme, že sledujeme osudy starého dobrého vietnamského veterána, ale vesměs jde jen o pokračování, o které nikdo příliš nestojí. Ale nostalgie dělá divy. Afghánistán, ještě než vstoupil do povědomí lidí kvůli reálnému nebezpečí, si vzal do svého příběhu o vzbouřencích, kteří bojují proti sovětské invazi Stallone spolu s akčním béčkařem Sheldonem Lettichem a napsali prostou antikomunistickou agitku. Ta je poměrně drsná a špinavá, akčních sekvencí má požehnaně a Jerry Goldsmith se ukazuje v poměrně solidní síle. Celkově nám může být líto, že takové kousky se už dneska prostě netočí. Tehdy jsme měli pány producenty Andrewa G. Vajnu a Maria Kassara, kteří stáli se studiem Carolco Pictures za takovými hity jako byl právě Rambo, Total Recall, druhý Terminátor nebo Základní instinkt. A ti si prostě můžou dovolit, že Sly šípem sundá plně vyzbrojený bitevní vrtulník. No, není to krása? PS: Mimochodem za velmi zdařilým filmovým plakátem stál umělec Renato Casaro, který dokázal vystihnout podstatu filmu i pro plakáty snímků Tenkrát v Americe, Tanec s vlky, Nekonečný příběh nebo Pro hrst dolarů. Krásná práce. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

No tak trochu nadhledu do toho hodnocení, děcka! Je poměrně zajímavé sledovat první polovinu filmu z politického hlediska - jak tehdejšího postavení USA k Afghánistánu, tak dnešního, po operaci Trvalá svoboda. Rambo III pochopitelně není válečným filmem, ale tu politiku v něm prostě nejde ignorovat. Musím se přiznat, že se mi moc líbí Rambo jako tragická postava prosťáčka, kterého zvalchovala jak válka ve Vietnamu, tak pozdější špatné zacházení s ním jako válečným veteránem. Ale o to šlo především v prvním filmu, občas se to dostalo na pvrch i ve dvojce a ve třetím pokračováním se tohle objevuje spíš jen v samotném začátku filmu. Trojka je ve své druhé polovině hlavně neskutečným akčním nářezem, totální destrukcí, oslavou naolejovaného svalstva, "sexepílu" let 80tých. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. Another Time [3:58] ,2. Preparations [6:21] ,3. The Money [0:52] ,4. I'm Used to It [1:00] ,5. Pesha War [1:12] ,6. Afghanistan [2:38] ,7. Questions [3:37] ,8. The I'll Die [3:34] ,9. The Game [2:25] ,10. Flaming Village [4:07] ,11. The Aftermath [2:44] ,12. Night Entry [3:58] ,13. Under and Over [2:55] ,14. Night Fight [6:50] ,15. First Aid [2:46] ,16. The Long Climb [3:25] ,17. Going Down [1:52] ,18. The Cave [3:31] ,19. The Boot [1:53] ,20. You Did It John [1:08] ,21. The Showdown [1:26] ,22. Final Battle [4:50] ,23. I'll Stay [9:00], ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Základní dějová linka je prakticky totožná s dílem druhým, takže nic nového tu opravdu nečekejte. Rambo 3 je vlastně jen bezduchý akčňák, který je postaven na dvou věcech. Na přehršli akce, kterou Peter MacDonald moc točit neumí a Sylvesteru Stallonovi, který v roli udatného a nepřekonatelného Ramba kosí všechny možné i nemožné nepřátele a umí řídit vše od Jeepu počínaje, přes helikoptéru, po tank konče. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už maličko Sly prokaučoval. V 88 pomáhá chudákům utlačovaným afgháncům, aby je po letech mohl Bush trochu pohladit svými bombami a říct nahlas, že Rambo nemluvil za celou americkou armádu. Akce už je trochu poslepovaná a Rambo působí už nepříjemnou verzí "já všechny porazím sám". Všeho moc škodí... ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Film se jmenuje Rambo III, přestože první díl s českým názvem Rambo: První krev (1982) v původním názvu jméno Rambo nemá a v angličtině se jmenuje First Blood. (dezert)
  • Tvůrci nakoupili autentické oblečení pro film přímo na afghánské hranici, aby kostýmy byly co nejvěrohodnější. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama