Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to pouliční boxer a já ti říkal: nikdy s takovým na ulici neboxuj." Doktoři zasedli, študovanýma hlavama moudře pokývali a usnesli se na tom, že dlouhodobý výkrývání úderů velkých bijců hlavou není zdraví prospěšný. Takže Rocky nemá boxovat a mě to má bavit? Ale ono to nakonec celkem ušlo, protože manažér Duke kul pikle poměrně obstojným způsobem, Tommy Gunn o ránu do čenichu vyloženě prosil a v závěrečný pouliční bitce si Rocky svý tři poctivý hvězdy uboxoval s naprostým přehledem. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky V je tím nejslabším a zároveň i nejzbytečnějším pokračováním co raději nemělo vzniknout. Když jsem dokoukal tenhle díl, říkal jsem si PROČ. Proč si proboha Sly dobrovolně ničí svoji hereckou kariéru? Po celou dobu trvání mi přišel, jakoby hrál z donucení, už jsem tam neviděl ten jeho pověstný zápal jako v předchozích filmech. Díky bohu za film Rocky Balboa protože jinak by série o Rockym byla známa jako "ta série s nejvíce zpackaným koncem". ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dovolím si parafrázovat samotného Rockyho: Není nic moc, ale je vtipnej. Proklatě vtipnej. Průser je v tom, že nezamýšleně. Za to a mnohé jiné fórky k pokukání vhazuji do ringu 2,5*, aby bylo vidět, že dokáži náležitě ocenit rafinovaný humor. :)) P.S. Za pozitivum se dá považovat i to, nakolik imbecilní Tommy Gunn vystihuje dutost celého snímku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o propadák, sice Rocky v tomto filmu neboxuje v ringu, ale vzhledem k dobrému příběhu a vysvětlení se to dá pochopit. FIlm má dost nostalgie, skvělou hudbu od Billa Contia. Je to drama podobné spíše prvním dvěma dílům, tréning s Tommym je docela slušný a závěrečná bitka na ulici skvělá. 90% = ***** ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Rozloučení se s vynikající filmovou postavou? Ne, spíš pokus o to ji umlátit lopatou, naštěstí nepříliš úspěšný jak ukázal Rocky Balboa. Režisér skvělé jedničky se pokusil uzavřít celou ságu a místo toho ji zbavil toho nejlepšího co v ní bylo - už žádný Rocky sám se hrabající z největších sraček na vrchol, jen potupný odchod ze scény a přicmrndávání na ostatních... a bohužel také řešení rodinných problémů které okleštily epos o tvrdohlavém hrdinovi na hloupý rodinný film, přesně plynoucích podle tehdejších žánrových pravidel a za zvuků kdysi populárních diskohitů. 3/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. listopadu 1990 v Západním Hollywoodu. (Varan)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno