Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stallonův návrat k původnímu konceptu jedničky,který zhýčkaní diváci předešlých popcornových hitů nepřijali a odsoudili...typické chování.I když sám Sly tvrdí že tenhle díl nemá rád,je to podle mě jen zástěrka kvůli fanouškům.Osobně si myslim že přesně takhle si Sly konec představoval a taky ho tak kdysi natočil.Pro mě je pětka sice druhá nejméně oblíbená,ale o proti příšerné dvojce je to naprosto artová pecka.Ovšem díky bohu za Rockyho Balbou. 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +příběh pokračuje, závěrečný sobouj -je toho víc/// Rocky pětka je z velké části hodně depresivní, myšleno pro diváka. Rocky příjde o peníze, díky tomu o majetek a vrací se do míst kde začínal. Zde se ujme mladého boxera, kterej nechal mozek v šuplíku a začne ho trénovat. Ten mladej boxer je však celkem nesympatickej, dabuje ho o 20 let starší chlap, což na charismatu moc nepřídá, ale co je nejhorší, že se mu Rocky věnuje na úkor syna a rodiny. Ještě že je ten mladej boxer tak hloupej, aby měl Rocky důvod mu dát do držky. To je taky v podstatě jediná dobrá, ba přímo výborná scéna tohoto filmu. Jinak je Rocky V nejslabší z celé série. Není nezbytně špatný, ale je zde málo hudby, málo zapamatovatelných scén a kupodivů zde chybý i pořádný soupeř. Přesto jsem rád sledoval i tyto osudy Rockyho a troufám si hádat, že nejnovější filmu bude pro mě hodně citovou záležitostí./// Celkem 64%/// ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden strhující flashback o vyznání lásky, kterou jsme všichni už tolik let věděli, výtečný výkon Talii Shire a to je vše. Jinak je Rocky V tak hloupoučký, až se to chvílemi nedá vydržet. Vše tak okatě nalinkované, plné klišé a s minimem akce.Chápu tu odmlku mezi tímto a dalším dílem, protože po takovémto fiasku se nikomu do Hřebce vrtat nechtělo. Rocky potká na ulici nadějného boxera. Nejdříve se s ním ani nechce bavit, ale poté ho nějakým záhadným způsobem ukecá. Jde se na večeři, Rocky dobrák mu okamžitě nabídne přístřeší - pokoj jeho syna (WTF?), celé měsíce se věnuje jen Tommymu, jeho syn jako by neexistoval a to i přesto, že dostane několikrát nakládačku, okradou ho a podobně. Rocky je holt takový že chudým dává ať už je to jeho krev či není. A není to jen tohle, Rocky Balboa je v tomto díle doopravdy naprosto vypatlaný hrdina. Už to není ten roztomilý hlupáček s dobrým srdcem. Je to tupá chodící figura, což je vcelku politovánihodné. A ani ten závěrečný souboj nic moc. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Clovek by povedal - huh....piaty diel, to bude len o zmikani penazi a mlateni prazdnej slamy. Na moje mile prekvapenie, ono to nieje prevda. Film je sice o vela komornejsi ako tie predchodzie, Rocky Balboa je vsak stale ten spravny sympatak, ktory sice nema hlavu genia, ale ma velke srdce. A naviac stale riadny uder. A to znova dokaze ked rozflaka drzku o desat rokov mladsieho nafukanca. Jednoducho, kto ma Rockyho rad, pacia sa mu uplne vsetky filmy. Cela seria vlastne mapuje celu jeho boxersku karieru, aj s vrcholmi aj s padmi, cim si divak k tejto serii dokaze lahko vytvorit citovy vstah. To sa stalo aj mne a mam rad uplne vsetky diely, vratane tohto posledneho. Rocky je pre mna hned vedla El Mariachho, Sanyura, Leona jedna s najlepsich filmovych postav. (8/10) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, ale pořád lepší než pitomá čtyřka. Způsob, jak Rockyho připravili o všechny peníze, byl poněkud sporný (lze vůbec poskytnout plnou moc někoho jiného bez jeho vědomí?), nějak ho však na dno dostat museli, že. Mezi spodinou se pak rozvíjí slušný příběh. Pouliční rvačku v závěru jsem uvítal, zejména když všechny duely v ringu probíhaly podle stejného (ohraného) scénáře... V Rockyho případě jdu prostě ve všech dílech až na trojku proti proudu... 70% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Jediný díl série Rocky, který si na sebe nedokázal vydělat. (Karlos80)

Reklama

Reklama