Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Arx 

všechny recenze uživatele

Ne úplně povedené pokračování jinak vynikající Rockyho série. V pětce Rockyho jsem postrádal kouzlo předchozích dílů. Rockyho trénink, hlavního záporného hrdinu (žádný Ivan Drago), hudbu, víc dojemných scén a rozhodně emocí. Pátej díl je pro mě díl na který se párkrát z nostalgie podivu ale pokud mám na výběr z pěti dílů po tomto šáhnu až jako po posledním. Na jednu stranu jsem rád, že vznikl další díl o mém oblíbeném boxerovi ale zase na druhou mi přijde tento díl jako zbytečný a že možná i trochu kazí celkový dojem na Rockyho sérii, což je velká škoda. Z nostalgie mu ale i přesto dávám 3 hvězdičky. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dovolím si parafrázovat samotného Rockyho: Není nic moc, ale je vtipnej. Proklatě vtipnej. Průser je v tom, že nezamýšleně. Za to a mnohé jiné fórky k pokukání vhazuji do ringu 2,5*, aby bylo vidět, že dokáži náležitě ocenit rafinovaný humor. :)) P.S. Za pozitivum se dá považovat i to, nakolik imbecilní Tommy Gunn vystihuje dutost celého snímku. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Páté pokračování Rockyho není tak kvalitní jako čtyřka, ale rozhodně to není žádný odpad nebo dokonce jak tady někdo píše díl, který neměl nikdy vzniknout. Sly si tentokrát nesedl na režijní židličku a možná je to škoda. Scénář je pravda, že místy pokulhává, ale zas tak špatné to není. Kdyby tento díl byl natočen dřív tak by byl hodnocen mnohem lépe. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale i přes nepříznivý reakce se mi tenhle díl osobně líbil... Prostě je takovej komornější, něco ve stylu prvního dílu, ale zároveň by se dalo říct, že Rocky duševně dospěl, už to není ten kluk z ulice, a tím je mýmu srdci tak nějak bližší... a zápas v ulici? Ať si každej říká, co chce, ale i tak to má šťávu. Po všech dílech v ringu mi to i přijde jako taková příjemná změna... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší díl. Pro mě jeden z těch snesitelnějších dílů. Nemám v oblibě prezentaci boxu v této podobě, ale oproti předchozím dílům, to přineslo trochu reálnější pohled na svět mezi provazy i mimo ně. Zase tedy abych nepřeháněl s tím slovem "reálnější", dá se to brát s rezervou, ale přesto nějaké prvky se tam vyskytly. Mě tahle série v podstatě vždycky nudila a chápu ty, kteří tenhle díl nemají v oblibě. Je tam přece jen Rocky vyobrazen jako zlomený boxerský veterán s třesem rukou a rozprodávající svůj majetek a takového ho nikdo nepotřebuje vidět. Už to sláblo, ale co taky vymyslet nového v pátém díle o boxu. Jo, bavilo, ale maximálně tak jednou. 60% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Přezdívka boxera Tommyho Morrisona byla The Duke. Ve filmu je odkaz na tuto přezdívku, a to v postavě Tommyho manažera, který se ve filmu jmenuje George Washington Duke (Richard Gant). (Lajty)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)
  • Jodi Letizia, která hrála Marii ve filmu Rocky (1976), si měla v tomto filmu zopakovat roli prostitutky, z níž se stala bezdomovkyně. Její scéna ale byla nakonec z filmu vystřižena. Herečka se tak objeví pouze krátce během pouliční bitky na konci filmu. Její postava se nicméně později vrátila ve filmu Rocky Balboa (2006), kde ji hraje Geraldine Hughes. (oLí)

Reklama

Reklama