Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dovolím si parafrázovat samotného Rockyho: Není nic moc, ale je vtipnej. Proklatě vtipnej. Průser je v tom, že nezamýšleně. Za to a mnohé jiné fórky k pokukání vhazuji do ringu 2,5*, aby bylo vidět, že dokáži náležitě ocenit rafinovaný humor. :)) P.S. Za pozitivum se dá považovat i to, nakolik imbecilní Tommy Gunn vystihuje dutost celého snímku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po osmdesátkově epické čtyřce se bitvou století působila komorní pětka vracející se k sedmdesátkovým kořenům rozpačitě. Ale s odstupem ji hodnotím jako moc fajn uzavření série (po kterém jsme dostali ještě fajnový epilog). Sly se tu vyrovnává se svým celoživotním strachem z pádu z hvězdných výšin zpátky na dno a celý ten hořkosladký návrat na začátek, druhou šanci i zklamání se v trénování nového boxera, krizi se synem i závěrečný pouliční souboj bez rukavic, to vše Sly vymyslel pěkně. Stejně jako poslední scénu filmu, v níž Rocky symbolicky zjišťuje, že schody po kterých v rámci tréninků vždycky běhal vedou k muzeu umění. V kinech ale film propadl, což spolu se slabým ohlasem třetího Ramba přimělo Slye nechat obě postavy dalších 15 let spát. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Začátek i závěr jsou přímo super, návrat na stará známá místa také, Stalloneho nevzdávající se bojovník nemá chybu a potěšil mě i návrat Billa Contiho. Jenže ta hrozná zápletka s mladým boxerem a synem... Bylo to nutné? Rocky se až do tohoto dílu klišé buď úplně vyhýbal, nebo je podával bez problémů stravitelně. Tentokrát mi ale uvízlo mezi zuby. Jsem rád, že sága neskončila tímhle ne moc povedeným příspěvkem, ale že ji završil víc než důstojný následující díl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to pouliční boxer a já ti říkal: nikdy s takovým na ulici neboxuj." Doktoři zasedli, študovanýma hlavama moudře pokývali a usnesli se na tom, že dlouhodobý výkrývání úderů velkých bijců hlavou není zdraví prospěšný. Takže Rocky nemá boxovat a mě to má bavit? Ale ono to nakonec celkem ušlo, protože manažér Duke kul pikle poměrně obstojným způsobem, Tommy Gunn o ránu do čenichu vyloženě prosil a v závěrečný pouliční bitce si Rocky svý tři poctivý hvězdy uboxoval s naprostým přehledem. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěl pátý díl o legendárním boxerovi vůbec komentovat, ale nakonec se o to pokusím. Rocky V je úplně jiný, než zbytek celé série, o tom žádná. Ale rozhodně není horší. Rocky skončí na dně. Je úplně bez peněz, bydlí ve starém, špinavém bytě a vrací se tak vlastně úplně na začátek, do 70. let. Navíc má problémy s dospívajícím synem, ke kterému hledá jen těžko cestu i díky tomu, že mu věnuje málo svého času, který spolkne trénink nevděčného boxera Tommyho Gunna, který chce prostřelit na absolutní trůn boxerského světa. Když už se zdá, že Rocky ztratil úplně všechno, je před ním ještě jeden zápas. Zápas, kdy může vyhrát a získat zpátky svou hrdost a lásku vlastního syna. Neodsuzujme tento film, není vůbec špatný. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Role Uniona Cana (Michael Anthony Williams) byla původně nabídnuta Franku Brunovi. (HellFire)
  • Jedná se o první film série, kde je uvedeno pravé Rockyho (Sylvester Stallone) jméno. Zmíní ho George Washington Duke (Richard Gant) při prvním setkání Rockyho a Tommyho (Tommy Morrison) u Duka v limuzíně, kdy Rockyho osloví jako Roberta Rockyho Balbou. (DEXTER099)

Reklama

Reklama