Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být i vcelku dobrý film, kdyby se trošku poupravil scénář a člověk ze začátku moc netápal (prostě pár scén ukázat jako první a pak plynule pokračovat) a hlavně, kdyby někdo Stallonemu vysvětlil, že při erotických scénách mu žena nemá sloužit jako předváděcí žíněnka pro jeho muskulaturu, tím spíš, když je Stone takovej kusanec. Měl se spíš schovat za ní. To bylo tak příšerný, jak se po ní svíjel jako had a myslel si bůhví, jak nás to nedostává. Bléééé. Sprcha a výbuchy ale pěkný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Specialista je jeden z nejdevadesátkovějších filmů vůbec. Jednak patří k vlně pyrotechnických thrillerů první poloviny 90. let (Exploze, Poslední střih, Zděšení, Nebezpečná rychlost, Smrtonosná past 3), druhak se veze na vlně erotických thrillerů z téže doby (Někdo se dívá, Barva noci, Skandální odhalení, Striptýz), odstartované úspěchem Základního instinktu, ze kterého si půjčuje záhadnou a zrádnou ženu zatahující (nejen) hlavního hrdinu do své sítě intrik a sexu, taktéž v podání Sharon Stone. Výsledkem je thriller, kde kromě vášně na plátně exploduje i nejeden barák nebo auto, ramenatý Sly se piplá s bombičkami a svaly protahuje jen při cvičení, sexu a ojedinělé rvačce a Stone ho po telefonu svádí v neškodně kýčovitém stylu Deníků červených střevíčků. Nejvíc tak zaujme James Woods, který je prostě rozený arogantní hajzl a tady si to naplno užívá. Mimochodem hlavní roli i režii studio původně nabídlo Seagalovi, ale ten údajně chtěl 9 mega a studio radši dalo patnáctku Slyovi (Stone dostala pět). Dokážete si představit Seagala v posteli se Stone? Pochválil bych ještě kulisy prosluněného Miami, ústřední hudební motiv a zmínil, že Specialista měl ten rok konkurenci v Nebezpečné rychlosti a Zděšení a že v lecčems předjímá Nájemné vrahy z následujícího roku - opět osamělý hrdina vs záporák se stejnou odborností, který mu jde po krku, mezi nimi poletuje žena a s oblibou se komunikuje na dálku. Po letech tomu musím navýšit hodnocení o čtvrtou hvězdu, protože i když je cheesy, ten film mám rád, viděl jsem ho x-krát a vždycky si ho rád zopakuju. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Ale joo zas tak hrozný to nebylo....silným snímkem se to rozhodně nazvat nedá ale Sly se aspoň ukázal v nejlepší formě v celkem slušném filmu který mě místy svou akcí dostal i když ty výbuchy začaly být v druhé půlce trapné a scény kde Stoneová se Stallonem šuká mně dost připomněly základní instinkt ( mohli tam místo ní dát někoho jinýho....) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ray Quick je "Špecialista" na trhaviny, výbušné systémy a bomby. Dokáže riadenou explóziou roztrhať na kusy hoci jaký cieľ. Jeho služby si prenajme atraktívna kráska May Munroo, ktorá dlhé roky spriadala pomstu za svojich zavraždených rodičov. SS + SS. Sylvester Stallone plus Sharon Stoneová. Dve veľké hollywoodske hviezdy devädesiatých rokov spolu v akčnom thrillery. Pre každého z nich jedna malá hviezdička a ešte jedna za pomerne odvážnu milostnú scénu. Takže, za tri. *** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Po prisernostiach ako Do Utoku, Stuj, nebo mamimna vystreli alebo Staying Alive konecne aspon priemerny film so Stallonem, ktory pochopil, ze najlepsie mu idu role drsnakov a ze komedialny talent nema ziadny. Ak sa k tomu prida vyslovene priemerna rezia Luis Llosu, tak dostanem len dalsi tuctovy pasovy akcny film. Ale ze mam v kutiku duse stale rad sexicu Sharon Nahrobny Kamen, tak vychadza aspon 69 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, ve které Thomas (Eric Roberts) hrozí Rayovi (Sylvester Stallone) nožem, byla napsána na poslední chvíli,aby se Stallone mohl v jedné scéně střetnout s Ericem Robertsem. (DEXTER099)
  • V pôvodnej verzii scenára je meno hlavnej postavy Earl a nie Ray Quick, ako je to nakoniec vo filme. (MikaelSVK)
  • Okrem najznámejšieho floridského mesta - Miami, sa filmovalo aj v ďalšom americkom štáte, a to Tennessee. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama