Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

castor 

všechny recenze uživatele

Boj proti pověrám, předsudkům i osudu, a občas i nástrahám manželství. Skvěle vytrénovaný chlapík, který své tělo používá jako smrtící zbraň. Přesně dvacet let po jeho (záhadné) smrti (a ve zvláštním kontextu s toho času aktuální tragickou smrtí jeho syna Brandona) přichází listování autobiografickou knihou jeho ženy Lindy pojednávající o cílevědomém a houževnatém muži, jehož herecká hvězda ovšem zářila jen velmi krátce. I tak v mnohém změnil tvář akčního filmu. Stal se zároveň uznávaným autorem svého vlastního stylu Jeet Kune Do, spojujícího mentální průpravu s bojovou technikou. Zvládl pár druhořadých titulů, aby se víc ukázal rolí sluhy a řidiče v průměrném televizním seriálu. A pak to konečně přišlo. A záhy skončilo. Touhle nelehkou cestou nás provází rutinér Rob Cohen, kterému nicméně bojové scény docela jdou, místy to ovšem působí uskákaně a nerozhodně. Jason Scott Lee je každopádně ve své roli velmi dobrý. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o jednom z najväčších majstrov kunfu. Jednoduchý a veľmi zaujímavo zrežírovaný príbeh s príjemným hereckým obsadením, ktorý nám približuje jeho začiatky v Amerike. Bruce ako herec mi nikdy nič nehovoril, no ako športovec to bolo naozaj majster a som rád, že som videl tento film a trochu si priblížil aj jeho súkromný život. Kto vie vlastne do akej miery autori zachytili skutočnosť. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěknej dokumenární filmt o životě Bruce Leeho, akorát mi v některých momentech přišlo, že si tvůrci ten jeho život trošku přikrášlili nebo něco dovymyslel. Nicméně i tak byl jeho život docela zajímavej a za zfilmování určitě stál. Hlavní herec Jason Scott Lee je Bruci Leemu fakt docela hodně podobnej a skoro stejně rychlej a to filmu dodává víc na realističnosti. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že přes to všechno, že to je o životě Bruce Leeho to vypadalo jako lacinný béčko ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Príbeh legendy bojového umenia, ktorý sa stala nepohodlným. Filmu trochu škodí, že bol natočený američanmi. Cítiť to v hudobnom sprievode a v spracovaní. Režisér chcel dať divákom, to na čo boli zvyknutý v Brucovych filmoch aj v úsekoch, ktoré neboli z natáčania filmu. Škoda. Tak záhadne ako zomrel otec, žial zomrel aj jeho syn. Česť ich pamiatke. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jeden z povedenějších životopisných filmů. Odpovídající herecké výkony v kulisách života legendárního Bruce Lee, téměř opomíjející jeho filmovou tvorbu - ta je jen nahozena, širším způsobem nezpracována. Je to přitom škoda, protože hlubší zabroušení do této tématiky mohlo z filmu udělat atraktivnější podívanou... Jedna věc je ovšem jistá: Zatím co David Carradine, který Brucemu podle filmu přebral roli v seriálu KUNG-FU, sám sebe ztrapňoval (až do své smrti) v "dílech" jako KRVAVÁ ODPLATA nebo VELKEJ BIJÁK, z Leeho se stala nepopiratelná legenda bez postupné devalvace. 65% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy Bruce Lee (herec J.S. Lee) bojuje v ringu s jeho úhlavním nepřítelem, který mu předtím způsobil těžké zranění zad (ve filmu), hercům doopravdy při natáčení bojových scén tekla krev. Krev, kterou na hercích v této scéně diváci vidí, je skutečná. (Lynette)
  • Ve snímku má malou roli zpěvačky Shannon Lee, dcera Bruce Leeho, jemuž byl snímek věnován. (Rominator)

Reklama

Reklama