Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (189)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám takovej pocit nebo se mnou někdo souhlasí, že po shlédnutí filmu mi to přišlo, jakoby samotnej režisér chtěl abych si ten úlet, ten trip užil spolu s protagonisty, kteří se s tím neserou a píchaj si do žil cokoliv je napadne? Nejspíš jo, protože režisér to natočil hodně psychadelicky a nápaditě na jednu stranu. Problém je, že mě ty scény po chvilku hrozně znechutí onen stříh a ona myšlenka nakonec vyšumí do prázdna. Naštěstí je onen film relativně krátký, takže se to dá přetrpět. Jen se mi ale ke konci panenky zužují tak závratnou rychlostí, že mám co dělat, abych po obrazovce něco nešvihnul. Nápad, abych si užil úlet s feťákem aspoň přes filmové plátno je sice zajímavý, každopádně v tomhle filmu rozhodně dost dobře fungovat podle mě nebude. Jinak ale John Leguizamo se s tim ale vůbec nesral. To co tam předvádí, to nestíhám čumět...ale co jinýho na tom hledat pozitivního netušim... ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Aneb ako by vypadalo requiem keby ho natočil Quentin. Postavy skvelé, scenár dobrý, trochu úchylné, trochu zábavné, trochu smutné a hlavne nesmierne úprimné. U mňa najväčšie prekvapenie poslednej doby a spolu s trainspottingom jedno z najlepších filmov o drogách aké som videl, treba prísť tejto tématike a komunite na chuť, naladiť sa na jej vlnu a neodsúdiť ju hneď iba preto že "Drogy jsou špatné, áááno?" 4,5* PS: Ale mám asi zvláštny výber na štedrovečerný film. ()

Reklama

NICOX 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se mi to nelíbilo, ale když se postupně vytrácely ty (zbytečný) vizuální blbůstky, tak to začalo bejt mnohem lepší. No a když se film blížil k závěru, tak sem nechtěla, aby skončil. Tak sem si pak aspoň těch posledních cca 8 min. několikrát pustila znova. Chvíli mi to připomínalo Traispotting, chvíli zase Requiem za sen.. ani na jeden z nich SPUN nemá, ale dejte tomu šanci, možná vás to nakonec překvapí stejně jako mě. Je to jeden z těch filmů, na který se prostě nezapomíná. Jak v dobrym, tak ve zlym. Těžké rozhodování mezi 3 a 4*. 70 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Formálně má Spun k Requiem for a Dream, je stejně negativní, stejně depresivní. Dočkáme se hlukových smršťů, disharmonických zvuků, ruční těkavé kamery, přesné animace, svižného střihu. Odehrává se v kulisách ne právě příjemných, ale špinavých a "vybílených" maringotkách. Nechybí černý humor (cokoli s Rourkem, zelenej pejsek, na posteli svázaná tanečnice atp.), hrdinové jsou nervózní trosky, jejich myšlenky a plány se ubírají jediným směrem - jak sehnat drogu!! Jonas Åkerlund je uzvávaným klipařem, jeho debut ale vlastně nemá o čem vyprávět, bolestně chybí "děj", četně se opakuje a místy vykrádá. Herecky to ovšem klape dokonale - typově a výrazově přesní Leguizamo, Schwartzman, Mena Suvari, Brittany Murphy, Patrick Fugit (ano, ten chlapeček z Na pokraji slávy) a samozřejmě Mickey Rourke v kovbojském aranžmá. Solidní debut talentovaného tvůrce!! ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto ulítlého filmu jsem byla nadšená, poprvé jsem ho nestačila skouknou celý, proto jsem si ho podruhé radši pustila znovu od začátku a to bylo asi dobře, protože jsem pak docenila některé momenty, které mi napoprvé unikly. Vzhledem k tomu, jak tento film nízko hodnotíte přidám o 1* navíc, podle mě stejně nemá chybu, v reále se do feťáckého prostředí nedostanu (což jsem docela ráda, jinak bych třeba v nějakém tom brlohu právě seděla ) a tak tyhle pasivní návštěvy do mě neznámých prostředí radostně vítám. Mickey Rourke byl dokonalý... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Rob Halford, než se začal věnovat zpěvu, pracoval v sexshopu a je také homosexuál, ve filmu tedy v podstatě hraje sám sebe. (Memphis666)
  • Rossovu lesbickú susedu si strihla Deborah Harry, známa tiež ako speváčka skupiny Blondie. (cure)
  • Českou stopou ve filmu je kazeta s nápisem "Czech perfect", které je možné všimnout si vedle hlavy kuchařovy hlavy v sexshopu. (Hannzig)

Reklama

Reklama