Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, celkem dost povrchní horor. Prostředí špinavého metra je sice fajn, stejně tak ten retardovanej degen, ale co citelně chybí je atmosféra a taky aspoň náznak nějakého hlubšího příběhu (kde se tam ten maník vzal, proč vraždí atd.), o nelogičnostech v jednání postav a taky pocitu, že jsem toto všechno už několikrát viděl (a lépe) ani nemluvě. Slabé tři (či spíše dvě a půl) hvězdičky a to hlavně díky slabosti k France Potente. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Očekávání po shlédnutí procentuálního hodnocení nebyla nic moc, ale DVD v trafice jsem si koupil. Nevím, asi lidem vadil děravěj a poměrně přímočarej scénář, ale tohle je jeden z mála hororů, kterej mě svojí atmosférou zatlačil hluboko do křesla a já byl napnutej jak struna. Vizuální stránka je fajn, skvělý střih, dobře nalíčený a skvěle zahraný mutant (pohyby působily velmi autenticky), kterého mi v některých scénách bylo až líto (jako hlavní hrdince na konci), pak je tu velký kontrast mezi barevným vnějším světem, barvami hýřícími zastávkami, světlým neosobním bludištěm cestujícím přístupných míst a jednotvárnými neutěšenými prostorami metra, které prošly důkladnou odbarvovací kůrou. Navíc mě úplně dostal nádherný závěr. Sice mi došlo co se bude dít (scéna mi připomněla začátek komiksu Pohádka o zlobivé kryse, který u nás nedávno vyšel), ale provedení bylo nádherný. Za zmínku taky stojí chytlavá hudba a pěkný minimalistický DVD menu a spousta bonusů v angličtině. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, neviem čo si mám o tomto horore myslieť. Na jednej strane skvelý nápad, hustá klaustrofobická atmosféra, úzkostlivé prostredie a miestami napínavosť a strašidelnosť, no na druhej strane scenáristická nemohúcnosť, niektoré mimoriadne debilné dialógy a nelogické správanie hlavných predstaviteľov, priveľa krvi (nápad s takýmto prostredím sa dal natočiť aj decentnejšie) a brutálnosti, ku koncu typické klišé, no a konieckoncov to nemalo žiadnu pointu. Moje hodnotenie je skôr 2 a pol, ale nakoniec sa pridám k vyššej známke, nakoľko spomínaný nápad, prostredie a celková atmosféra ma chytili a vôbec, dobrých hororov je poslednú dobu ako šafránu. Avšak Christopher Smith je predsa len lepší režisér než scenárista. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor z európskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá zaspí počas čakania na metro a následne zistí, že je na stanici zamknutá a tak začne hľadať cestu von. Ale niekto ju začne prenasleduje, zanechávať za sebou mŕtvoly a v tomto rozsiahlom systéme podzemných chodieb má svoj domov. Spracovanie je celkom slušné, celý film je prakticky jedna dlhá naháňačka s pár statistickejšími scénami na určitom mieste, v prvej polovici ešte v kľudnejšom tempe, kedy hlavná postava len hľadá cestu von a občas na niekoho narazí, pričom ju prenasleduje len nejaké neznáme zlo, ktoré až také problémy nerobí, ale keď sa už v polovici filmu stretne s predstaviteľom zla zoči voči a to teda skutočne doslova, tak zase pokračuje dlhá naháňačka už v dynamickejšom a krvavejšom štýle. Síce dejovo to až tak výnimočne nepôsobí, ale o úroveň ho povyšuje výborne zvolené prostredie, metro, kanalizácia, uzavreté priestory kliniky a podobne majú niečo do seba a z filmu to robí relatívne originálne pôsobiaci horor. Samotných krvavých scén tu až tak moc nie je, ale som s nimi celkom spokojný. Zabitých je tu len pár, ale celé to pôsobí tak správne surovo a reálne, niektoré úmrtia sú výborné a obzvlášť to posledné. O atmosfére sa tu vôbec hovoriť nedá a ani napätie nie je moc výrazné, ale v tomto filme to ani moc neprekáža, dobre funguje aj bez toho. Veľkú pochvalu si zaslúži samotný zabijak, síce nie je originálny, podobný typ sa už objavil vo viacerých filmoch, ale tento typ mi v takomto filme sedí asi najviac. A čo sa týka hereckého obsadenia, tak väčšinu času tu vidno prakticky len hlavnú hrdinku a Franka Potente mi tu sadla, ale ani tých pár menej dôležitých postáv nie je zlých. Réžia a technická stránka sú bez problémov. Metro by som normálne označil za mierne nadpriemerný horor, ale dobrý výber prostredia, záporáka a aj ten surový štýl ho v mojich očiach povyšujú o úroveň vyššie. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 72%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka, kde nic nedává smysl (už ta výchozí situace je uhozená, aby někdo usnul na nástupišti a zamknuli ho v metru, nemluvě o tom, co následuje - ten mutant tam evidentně žije x let v tichosti, ale zrovna jako naschvál se rozhodl zabíjet lidi, teprve když mu tam vleze Franka Potente, bože!). Nelogické chování postav (čistič kanálů, hlídač v metru...), ohraná klišé, krajně dementní děj, nejvíc mě tam ovšem asi iritovala ta rádoby brutalita, která je ve skutečnosti jen směšná, podobně jako všechny záběry na toho mutanta, u kterých jsem vždy vyprskl smíchy. Jedna hvězda za Franku Potente, která je zde úžasná jako vždy, jinak je to jen ztráta času. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)

Reklama

Reklama