Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělý Road-train thriller o uprchlých vězních a nákladním vlaku uhánějícím severoamerickou zasněženou krajinou. Chytit si jako stopa při zdrhání z kriminálu dálkovej vlak nemusí být vždy výhodou. Fíra totiž dostal infarkt a ocelová omrzlá obluda se nezadržitelně s narůstající rychlostí řítí vstříc cílové stanici a vlakům na trase.. Skvělá role pro Voighta coby kriminálníka, kterej chce začít život znovu. Viděno nedávno po letech v TV a účinek byl stejný. Tohle mi sedlo. * * * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Whatever doesn't kill me makes me stronger!“ Když se na vás výhružně podívá tím svým menším očkem ukázkový asociál Jon Voight, začne se vám na hřišti tvořit bláto.. Pan Modrý z Gaunerů podepsán pod režisérsky dovedně vedené útěkové drama, které ovšem občas sráží k zamrzlé aljašské půdě dialogy patřící spíše do filmů amerického ninjy Dudikoffa. Té centrále vlakového provozu evidentně chyběl dispečerský nadhled Lloyda Bridgese z Připoutejte se, prosím! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty z väzenského prostredia sú veľmi dobré aj v ďaka Robertsovej boxerskej vsuvke v ringu. Po úteku sa dvojica väzňou ocitne vo vlaku, ktorý sa vymkol kontrole. Prevažná časť filmu sa odohráva práve vo vlaku, ale divák o nič neprichádza, pretože herecká dvojica Voight a Roberts sú skvelí. Hlavne musím pochváliť Robertsa, ktorý sa posledné roky často objavuje iba vo vedľajších, prevažne záporných úlohách. Tu naozaj zažiaril a nominácia na oscara bola naozaj zaslúžená. Iskrenie a napätie medzi dvojicou väzňov je akýmsi tmelom medzi ostatnými scénami a dohromady film pôsobí ucelene bez hluchého miesta alebo zbytočnej scény. Film 80%. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Napínavý snímek ukazující krutou Aljašku a v ní 2 vězně na útěku snažící se zastavit neřízený vlak. Co se týče děje a dokonce i hudby, která působí místy skoro démonicky a depresivně tak nemám výtky, ale ty herecké ''výkony'' a dialogy... kriste pane! pokud občas přivřete oči i uši, je o solidní podívanou postaráno. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Joo tohle bylo žrádlo! Voight uniká z vezení uprostřed zamrzlého kraje.. společně s ním prchá i jeho velký obdivovatel a spoluvězen mladej Eric Roberts. Sedaj na nejbližší vlak, ale nevědí, že se strojvedoucím to tak nějak seklo a vlak je téměř nezastavitelný.. napětím, hustou a zmrzlou atmosférou a genialní hudbou naplněnej thriller s mim velikým oblíbencem Jonem Voightem v roli napůl psychopatického přesto lišáckého vlka samotáře (přesně takhle ho mám nejradši). Konec neměl chybu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Akira Kurosawa byl spoluautorem původního scénáře a měl v plánu i režii snímku, který se měl točit na severu státu New York v roce 1970, ale jeho záměry překazila silná sněhová bouře. (džanik)
  • Štáb využil montanské staré zařízení Deer Lodge. (ČSFD)

Reklama

Reklama