Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Temny a mrazivy trhriller o dvou uprchlych trestancich - zkuseny Manny - ktery ma ve vezeni zaslouzeny Respekt a mlady Buck, jehoz pocatecni respekt a uznani k Mannymu se postupne meni na nenavist. Celou dobu sledujeme psychologicky vyvoj obou hrdinu, a nutno rici, ze se jejich povahy opravdu zmeni a nebude to jedine zmena ve filmu. Jon Voight tady podal rekl bych svuj nejlepsi vykon - se svym padouskych xichtem do role zapadl a doslova vdechl Mannymu zivot. Eric Roberts taky zvladal svoji roli "bazanta" a i kdyz hraje zprvu druhe housle a vsechno nechava na svem zkusenejsim "kolegovi" tak si zacina uvedomovat ze vzdy neni dobre byt tou tichou vodou. Atmosfera filmu je patricne husta a zvlaste sceny na vlaku sou zvladnute na jednicku. Myslim, ze film si hodnoceni 75% zaslouzi a i kdyz rozpocet urcite nebyl velky to co film splnit mel to taky splnil. A taky se v nem jako ve svem vubec prvnim filmu mihnul Danny Trejo ;) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to dopadne, když ten nejbéčkovější scénář dostanou do rukou zkušení filmaři. Dobrá režie, uvěřitelné herecké výkony a snesitelná atmosféra. Splašený vlak je nejmíň špatný, jak to jen šlo, přesto už jen kvůli stupidnímu námětu nemá šanci opravdu zabodovat. Je to škoda, protože toho v obě má spoustu. Nejednoznačné hrdiny, poučení... Jen se prostě nedá brát stoprocentně vážně, už jen kvůli tomu, že ředitel věznice skáče z vrtulníků na vlaky... 70% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller se skvělou beznadějnou atmosférou. Příběh je jednoduchý a přesto ve své podstatě geniální: Nechat uhánět vlak s dvěma uprchlými trestanci, bez možnosti zastavení Aljašskou pustinou. Šílenec Manny patří k tomu nejlepšímu co Jon Voight kdy hrál a Eric Roberts podává svůj životní výkon (nominace na Oskara). A ještě ten konec... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět s poněkud banálním začátkem. Jon Voight se blýsknul skvělým hereckým projevem, podpořeným decentní prací maskérů. Vězeň Manny v jeho podání byl skutečný živel, opravdový formát. Výkon Erica Robertse nejsem schopná posoudit, protože postava užvaněného přisírky Bucka byla k uzoufání otravná. Utíkat z vězení, takového opruze bych sebou v žádném případě nebrala... kdyby jo, musela bych ho zabít. Filmu se dají vytknout určité stereotypy (např. zlý ředitel věznice) a prohřešky vůči realitě i logice, ovšem ve výsledku se jedná o příjemné překvapení, kousek svižný, nikoliv bezduchý, navzdory takřka dvouhodinové stopáži žádná nuda. Můj dojem kolísá přesně mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. Ale vzhledem k tomu celkově zastaralému béčkovému vzhledu, nic moc hudbě, klišoidním situacím a fakt těžko snesitelné osobě Bucka se přikloním k nižší hodnotě. 69% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtyři splašené lokomotivy, dva uprchlíci a nekonečné sněžné dálavy. Snímek, který funguje ve všech scénách přímo z vlaku. Navíc má velmi silný závěr, dobré herce a slušně navozenou atmosféru nehostinné krajiny a bezvýchodné situace. Co ovšem Splašený vlak sráží, a to tak že hodně, je béčkoidní postava zlého bachaře a takřka všechny scény z velína. Zbytečně rozmělňují divákův zážitek. Kdyby se naplno soustředili jen na rostoucí napětí v neovladatelném vlaku, tak by udělali lépe. Přesto, především díky závěru, jde nakonec o výborný filmový zážitek. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Kvůli zmíněným potížím na Aljašce byly v Hollywood's Pan Pacific Auditorium vyrobeny přesné kopie všech čtyř lokomotiv, s nimiž druhý štáb mohl pracovat. Byly vyvedeny do všech detailů interiéru, kde dokonce pracovaly rychloměry, repliky měly věrohodný systém propojení, ba souhlasilo i umístění a počet nýtů na pláštích. (Robbi)
  • Marlon Brando film ve svém životopise vyzdvihl a uvedl, že se v určitých věcech ztotožnil s postavou, kterou hrál Jon Voight. (džanik)

Reklama

Reklama