Reklama

Reklama

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že tenkrát v televizi to byla pecka. S odstupem času a čerstvou projekcí téměř 30ti letého filmu už Runaway train nepůsobí tak osudově a dramaticky jako tenkrát, ale i tak má své nesporné kvality, a to především v námětu. Bohužel zrychlené záběry akčních scén už dnes působí poněkud vtipným dojmem, stejně jako třeba způsob samotného útěku z vězení. Z pohledu scénáře by určitě neškodilo přidání více krizových momentů a zápletek jak na trati, tak mimo ní. Docela rád bych někdy v budoucnu viděl remake. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty z väzenského prostredia sú veľmi dobré aj v ďaka Robertsovej boxerskej vsuvke v ringu. Po úteku sa dvojica väzňou ocitne vo vlaku, ktorý sa vymkol kontrole. Prevažná časť filmu sa odohráva práve vo vlaku, ale divák o nič neprichádza, pretože herecká dvojica Voight a Roberts sú skvelí. Hlavne musím pochváliť Robertsa, ktorý sa posledné roky často objavuje iba vo vedľajších, prevažne záporných úlohách. Tu naozaj zažiaril a nominácia na oscara bola naozaj zaslúžená. Iskrenie a napätie medzi dvojicou väzňov je akýmsi tmelom medzi ostatnými scénami a dohromady film pôsobí ucelene bez hluchého miesta alebo zbytočnej scény. Film 80%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně že příběhem a trochu i zpracováním je to béčko béčkovité, ale herecké výkony, dynamický střih a v neposlední řadě nezastavitelný splašený vlak tomu dodávají velmi přesvědčivou masku vytříbené akční podívané. Končalovskij se na režisérské židličce sice moc nepřetrhl, ale o to více je snímek svižný a v závěru i emocionálně úderný. Chcete-li na 100 minut vypnout a sem tam nějaký ten stříkanec krve vás nerozhodí, není nad čím váhat. 75% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je ale puch !!" - "Copak ty jsi nikdy nebyl v kanále ??" - "Né !! Ale jestli se z tohodle dostanem, ustelu si klidně na hromadě hnoje.." ;) A to ještě slaboduchej Buck Erica Robertse netušil, že je čeká daleko větší nebezpečí než kanál plný krys.. Tohle totiž teprve bude jízda !! ;) Přiznám se, že mě Končalovského tvorba plná bizarních netypických charakterů, které však režisér často převrací naruby z těch jejich zdánlivě klišovitých archetypů, začíná opravdu hodně zajímat.. Splašený vlak staví na původním Kurosawově scénáři, když pohollywoodštěný Končalovskij stejně jako mistr pomocí akce zkoumá charaktery v extrémních situacích, a rozhodně i chemii mezi tradičně výborným Johnem Voightem a Ericem Robertsem s tím jeho fyzickým herectvím.. Opravdu výborný film s luxusní vizuální stránkou a pointou, která i dík posledním shakespearovským řádkům ještě dlouho rezonuje.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu slušný filmeček, který nám kromě pěkného a hlavně mrazivého prostředí nabídne i zajímavou atmosféru a solidní herecké výkony ústřední dvojice. Jon Voight jasně vedl, ale Eric Roberts velmi mile překvapil – což u něj nebývá moc obvyklé. Oba pánové se skvěle doplňovali, scénář byl rovněž dobrý, mělo to tu správnou atmosféru – jen finále mohlo být ještě emočnější, ale to už bych chtěl asi moc. Rebecca De Mornay byla svého času (v pozdější kariéře) celkem sexy dračice – tady v jejích počátcích jsem jí však vnímal spíš jako takovou šmudlu do počtu…Pobavil i počáteční souboj Erica s Danny Trejem – který svého času figuroval jako jeho „učitel“. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Ve filmu zazní, že vlak jede na plný výkon všech lokomotiv. Součet výkonu 4 lokomotiv činí celkem 7 500 koňských sil, což je přibližně 5 600 kW. (tulakfelix)
  • Eric Roberts před natáčením několik měsíců cvičil, aby nabral svalovou hmotu. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno