Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přečtete si komentář kolegy spable, zamyslete se, a v žádném případě si ten film nepouštějte v dabingu, o kterém píše. Voight nadabovaný stále vytíženějším Petrem Olivou (kdeže jsou parádní časy jeho Bodieho) by snad ještě ušel, Pavel Rýnský v roli ředitele věznice, Libor Terš ve většině menších rolí (vypraveč, dvě třetiny hlasů ve vysílačkách mluví také on, pak dva tři lidi fyzicky na plátně přítomné) a hlavně Tůma nebo spíš Mahdal v roli Erica Robertse - to je smutný pohřební pochod někdejšího skvostu naší kinematografie. Zvolte si jiný, nebo raději anglický zvuk. Protože právě pro otřesný zážitek z dabingu plného patetických plků (od části, kdy se sejdou v lokomotivě s Rebeccou de Mornay) nemůžu jít s hodnocením výše, a film považuju za průměrný až lehce podprůměrný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuny oceli v akci. Andrej Končalovskij připravil na svou dobu několik docela frajerských scén, hlavní síla nicméně tkví v béčkové jednoduchosti a přímočarosti děje. Karty jsou jasně rozdané a neřízená mašina ohrožuje nejen její posádku. Úvod je fajn, ledová atmosféra to o desítky minut později dokonale podtrhuje. Jen to mezitím (nesmyslně snadný útěk) drhne. Naštěstí jsou tu velmi solidní Jon Voight a Eric Roberts, kteří přikládají pod chlapácký feeling, naopak Rebecca De Mornay je dle mého úplně mimo mísu (nejen tím umělým přehráváním). I přes nesporné kvality dám téhle divoké jízdě za nejistou budoucností jen silné tři hvězdy. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jon Voight je frajer najhrubšieho zrna! Výraz jeho ksichtu a to odhodlanie, ako tam skočil, všetko som mu to veril a žral. Brutálne napínavý film od samotného začiatku až do úplného konca filmu! Obe polovičky prdele som mal celý čas pevne stiahnuté u seba! Lepšiu zdrhačku z basy od čias Alcatrazu som nevidel! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mzda strachu, kde náklaďáky s nitroglycerinem nahradil nezastavitelný vlak a rozpálenou jihoamerickou krajinu nekonečné sněžné pláně Aljašky (jejíž mrazivost pocítíte na vlastní kůži), s podobně narýsovanými ústředními charaktery (mladý floutek vzhlíží ke staršímu protřelému zločinci, který ho zklame) a jejich vztahem, precizně odehranými duem Voight-Roberts. Napínavé, dojemné, atmosférické a ten mráz skoro sami cítíte. Nejlepší vlakový film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Danny Trejo původně pracoval na natáčení jen jako boxerský trenér Erica Robertse. Když jej režisér Končalovskij uviděl v akci, hned mu nabídl malou cameo roli vězně, s nímž se Roberts utká v boxerském zápasu. Žák tak na plátně porazí svého učitele. Trejo se s Ericem po dokončení filmu zpřátelil a fyzicky ho připravoval i pro několik dalších rolí. (Vojcl)
  • Eric Roberts před natáčením několik měsíců cvičil, aby nabral svalovou hmotu. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno