Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Film s temnou atmosférou odehrávající se v aráně. Bojovníci jsou skvělý,boje kvalitně zvládnuté,Van Dammův roštěp skvělý. Nedávám to z nostalgie,protože jsem to viděl porvé až jsem nějak vyrostl. Vzkaz pro Redek99. Má to soundtrack. Mám to v notebuku a v MP3 a je to kvalitní napínavá syntezátorová hudba. Choreagarfie je pro mě dobrá,konec - boj po slepu je výborný stejně tak i Van Dammův tvrdý trénik. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jasné, že hodně bude dělat nostalgie, ale rozhodl jsem se, že ji zkusím potlačit. A ono to i bez ní prostě pořád, i po těch letech, funguje. Jasně, dneska jsou podobné filmy trošku už někde jinde, souboje jsou technicko-matematicky vypilované až do neskutečně neuvěřitelných výšin (ale skvělých na koukání), na tomhle se mi ale hrozně líbilo právě to, jak to bylo uvěřitelnější a realističtější. Van Damme je zábavný, jeden z mála mužů, který vám způsobí podivné pocity v rozkroku, aniž by se vás dotkl. Zjišťuji, že si ho poslední dobou, čím jsem starší (snad dokonce navzdory tomu), užívám více a více. Ale Bolo Yeung, z toho jde fakt strach, to je prostě psychopat už od pohledu. Takže jo, i s notně potlačenou nostalgií (protože jinak bych dal plný počet) to funguje i po tom více než čtvrtstoletí. Jen ta pipina mě tam sere pořád stejně. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mého povídání o JCVD nese název Bloodsport. Opět zde máme parádní písničku (Fight to Survive od Stan Bush). Tentokráte se jedná o turnajový snímek, kdy náš hrdina touží vzdát holt svému učiteli a vyhrát Kumite. Upřímně tyhle turnajové záležitosti můžu, navíc zde se Jean poprvé v kariéře převtělil do kladné postavy a rovnou do titulní role legendárního Franka Duxe, který skutečně existuje. Proti němu stojí zřejmě nejlepší protivník, který se ve Van Dammovkách kdy vyskytl. Bolo Yeung si Chong Lieho užil a vždy mě budou fascinovat jeho prsáky, opičí gestikulace nebo to jak jednomu ze soupeřů zlomí nohu. V menší roli se zde navíc objeví později další ikonický záporák Michel Qissi. Takže abych to sečetl. Záporák:1, Sympaťák: 1-, Hudba:1 a souboje: 2-. Mě z toho vychází nedostižných 80% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle filmy s Van Dammem jsou hodně podobný, až skoro totožný, ale troufám si říct že tenhle první film ve kterým se poprvé pořádně prosadil a proslavil je z nich asi nejlepší. Van Damme samozřejmě zase nehraje, ale za to je v těch zápasech hodně dobrej, žádnej pomalej chudáček jako v Questu, ale pekelně rychlej a tim to vypadá mnohem líp. Hlavní nepřítel je taky v pohodě, Bolo Yeung neni žádnej nazdárek a na záporáka se skvěle hodí, jediný co mi trošku vadí jsou ty pořád se opakující zápletky, typu zranění či zabití kamaráda, ale jinak je to jeden z nejlepších Van dammových filmů ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se podíval na Krvavý sport, který mi připomněl, jak se má dělat správný bojový film v aréně. Van Damme zářil a měl na to. Hrál v těch starých dobrých filmech kluky, kteří se z ničeho dostali k něčemu a co je hlavní, měli v srdci pokoru. Tu ale Jean Claude paradoxně film od filmu ztrácel, až začal fetovat a skončil v léčebně. Na jeho vrcholnou formu se každopádně nádherně kouká kdykoliv, jak v mládí, tak v současnosti a co je hlavní...neomzrí. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Suan Paderes (Michel Qissi) sleduje turnaj kumité v hledišti vedle pultu porotců v modrém županu. Chong Li (Bolo Yeung) mu ve vzájemném souboji zlomí nohu a Paderesovi vyhřezne kost. V záběrech dalších zápasů je ale opět Paderes sedí na stejném místě bez zranění. (lundgren86)
  • Odkaz na skutečný život Franka Duxe je podle mnoha zdrojů nesmysl. Dux měl být členem tajné služby a při výkonu své "mise" se měl dostat mezi asijskou mafii. Byl údajně okolnostmi donucen bojovat v kumite, které nakonec vyhrál... Později se zjistilo, že Dux je velký lhář a spoustu skutečností o svém životě si pravděpodobně vycucal z prstu... (Flipnic)
  • Během semifinálového souboje utrží Frank (Jean-Claude Van Damme) od Pace (Paulo Tocha) zákeřný úder pravou rukou. Tržnou ránu má však na pravé straně obličeje. (Armin82)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama