Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (570)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě film, když jste schopní přijmout tu naprostou naivitu. "Krvavý sport" obsahuje vše co má bojové béčko z 80. let z produkce Cannonu mít. A to hodného šikmookého mistra u kterého hlavní hrdina absolvuje tvrdý trénink. Dále namakaného a podlého záporáka, který ze začátku vyhrává, ale pak stejně dostane do držky, a nakonec nesympatická rádobyhezká ženská (která naprosto neumí hrát) do které se hlavní hrdina zamiluje. Jean-Claude Van Damme podává roztomile sračkovej výkon, což ovšem vynahrazuje roznožkama a všema těma kopama a cvikama. Akorát jsem nestihnul tu komickou figurku jménem Jackson co vypadá jak Peter Jackson. Film, který v podstatě načnul žánr "arénovek" bez kterého by dnes nebyl "Mortal Kombat" a "Kickboxer," ale zase ani "Souboj cti" a to by vůbec neškodilo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kumite je nelegálny turnaj bojových umení pod záštitou Hong Kongskej mafie. Koná sa raz za päť rokov. Počas troch dní ostrých, tvrdých, plne kontaktných súbojov sa rozhodne kto sa stane novým šampionom. O tento titul sa pokúsi aj mladý Američan Frank Dux. "Krvavý šport" je klasika medzi nenáročnými, béčkovými fight-movie. Dejová, dramatická, ale aj herecká stránka filmu je zanedbateľná. Ide hlavne o choreografie jednotlivých súbojov. Tie sú celkom podarené. Najmä keď hlavnú úlohu stvárnil Jean-Claude Van Damme. Týmto snímkom naplno odštartoval svoju hollywoodsku kariéru. *** ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle filmy s Van Dammem jsou hodně podobný, až skoro totožný, ale troufám si říct že tenhle první film ve kterým se poprvé pořádně prosadil a proslavil je z nich asi nejlepší. Van Damme samozřejmě zase nehraje, ale za to je v těch zápasech hodně dobrej, žádnej pomalej chudáček jako v Questu, ale pekelně rychlej a tim to vypadá mnohem líp. Hlavní nepřítel je taky v pohodě, Bolo Yeung neni žádnej nazdárek a na záporáka se skvěle hodí, jediný co mi trošku vadí jsou ty pořád se opakující zápletky, typu zranění či zabití kamaráda, ale jinak je to jeden z nejlepších Van dammových filmů ()

Marze 

všechny recenze uživatele

První film , kde Van Damme prorazil. Stál jen dva miliony dolarů, zatímco všechny snímky natáčencí společnosti stály 35.  Bohužel herce zničily drogy, odmítl smlouvu u Univerzalu, které s něj chtěli udělat druhého Schwarzeneggera či Stalona , kteří nikdy problémy s drogami neměli a nabídli mi 12 milionů dolarů za každý film Herec odmítl. Točil dál, ale jeho filmy šli rovnou jen na VHS. Nicméně okolo roku 2010 došlo k restartu hercovi kariéry a zahrál v Postradatelných se Stalonem a Schwarceneggera. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se podíval na Krvavý sport, který mi připomněl, jak se má dělat správný bojový film v aréně. Van Damme zářil a měl na to. Hrál v těch starých dobrých filmech kluky, kteří se z ničeho dostali k něčemu a co je hlavní, měli v srdci pokoru. Tu ale Jean Claude paradoxně film od filmu ztrácel, až začal fetovat a skončil v léčebně. Na jeho vrcholnou formu se každopádně nádherně kouká kdykoliv, jak v mládí, tak v současnosti a co je hlavní...neomzrí. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Při závěrečném souboji Franka Duxe (Jean-Claude Van Damme) s Chong Lim (Bolo Yeung) má chvílemi Frank hlavu zpocenou, chvílemi však naprosto suchou. (Armin82)
  • Během semifinálového souboje utrží Frank (Jean-Claude Van Damme) od Pace (Paulo Tocha) zákeřný úder pravou rukou. Tržnou ránu má však na pravé straně obličeje. (Armin82)
  • Natáčení závěrečného zápasu mezi Frankem Duxem (Jean-Claude Van Damme) a Chongem Li (Bolo Yeung) trvalo den a půl. (Eldrick)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama