Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv kanadské jízdní policie Louis Burke pronásleduje zabijáka, přezdívaného Pískař. Pátrání ho dovede až do San Franciska, kde psychopata konečně dostihne, postřelí a zatkne …Po šestnácti měsících se na Burka obrací státní návladní Tom Wogler, představitel správy věznic Ben Keane a další vysocí úředníci s prosbou, aby se dal zavřít do Harrisonovy věznice, kde došlo z vraždě zástupce ředitele. Existuje domněnka, že šlo o pomstu za záhadná úmrtí devíti vězňů v poslední době.  Zatímco Burke se nechá zavřít za ozbrojenou loupež, novopečená právnička Amanda Beckettová, nad níž drží ochrannou ruku státní návladní Wogler a jeho žena Helen, bude hrát roli jeho manželky a fungovat jako spojka mezi ním a vnějším světem. Z dozorců ve věznici o celé záležitosti nikdo nic neví …Burke nastupuje do věznice a brzy se ukáže, že v ní vládne skutečně všestranný teror. Zatímco sadistický seržant DeGraf se vyžívá v bití vězňů, ti se zase nenávidí mezi sebou. Hned po příchodu se Burke zastane černého vězně Hawkinse, čímž si vyslouží nenávist bílého osazenstva, v čele s jistým Perezem, který mu vyhrožuje, že je už teď mrtvý …Burke začíná pátrat po záhadných úmrtích vězňů, které všichni zemřeli následkem bodné rány do týla. Zjišťuje, že to byli vždy nováčci a zcela zdraví, nikdy mezi nimi nebyli například narkomani. Postupně získává informace od svého spoluvězně v cele, ale zejména od černocha zvaného Kněz. Díky jeho pomoci nahlédne i do vězeňské kartotéky a zjistí, že u všech jmen mrtvých jsou písmena SL. Všechny poznatky sděluje Amandě, která pak s přispěním mladíka velmi zběhlého v práci s počítači pátrá po souborech, které by mohly záhadu objasnit. Burke je mezitím varován, že k němu v noci přijde návštěva, jinými slovy, že se ho někdo chystá zabít. Sice se mu podaří uniknout, „návštěvníci“ ale uškrtí jeho spoluvězně a sám Burke je odvlečen na samotku. Pomalu začíná být jisté, že do celé záležitosti je zapleten nejen pomocník na marodce, ale i doktor Gottesman, muž s nejasnou minulostí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je lacinej a dost béčkovitej, ale mě to vůbec nevadí. 2/3 filmu vysoké napětí ve věznici, kde mě bavilo pozorovat prostředí věznice a chování věznů a dozorců. Tato část obsahovala jen omezenou akci (párkrát se Van Damme dost předvedl v karate). Tato neakční část mě rozhodně bavila, žádný větší problém jsem neměl. 3/3 filmu je už konečně akčnější, kde je mimořádný souboj Van Damme proti svému úhlavnímu nepříteli. Hudba je docela slušná. Film mě překvapil, určitě to není jen na jedno shlédnutí. Celkově hodnotím na 78% = **** ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že jsem tenhle film s Van Dammem ještě neviděl podle názvu mi to nic neříkalo. Ale jak jsem uviděl bachaře tak sem hnedka věděl oč jde. Tohle patří mezi jeho nejlepší filmy. Je to koukatelný a žádná nuda. Pěkný prostředí z vězení a všechny postavy jsou dobrý např kněz, pejskař... ale jak tak koukám tak není moc lidí co by se jim to líbilo. Přiznávám, že scéna s tim kotlem byla trapná. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se budu „Smrtícímu Varanovi“ tak dlouho vyhýbat - až teď, takřka po čtvrtstoletí, mě ten klenot dostihl.. V kostce: Fízl Jean-Claude v lochu. Inkognito. Bit jak žito. Není se co divit, když pořád provokuje naolejovanou hrudí, bicepsy pod vyhrnutými rukávy, či pevnými půlkami, co ve sprchách musí budit nebývalé pozdvižení a když se pak má bránit, jsou jeho otočky slovníkem Rosti Osičky „telegrafované“. To pak vyšetřování vražd pro černý trh s orgány, které mimochodem v lednici skladují jak sekanou ze včerejška, půjde ztuha.. Nalijme si čisté vězeňské pálenky z uriny a Sava - pokud vás kdykoliv v průběhu poctí návštěvou Morfeus, přivítejte ho s otevřenou náručí.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Kickboxera se stává přesně to, co se stát prostě muselo. Van Damme se dostává k ambicióznějším filmům, tedy s příběhem a není to tedy jen o tom že umí skvělé otočky a soupeř mu roztrhá tričko, aby na nás vybafly jeho svaly. Příběh ve Smrtícím zatykači má na svědomí jistý David S. Goyer, který je spoluzodpovědný za nejlepší komiks všech dob Temný rytíř. Musím říct, že minimálně hodinku mě tahle věznice bavila hodně slušně, bohužel se vzpourou to jde celé tak nějak dolů. Záporák je docela fajn, Sandman patří k tomu lepšímu co se VanDammovkách kdy objevilo. Krásná Cynthia Gibb také potěší. Tímhle filmem pro mě končí malinké produkce tohoto herce a dále se už pojede ve větším. PS: Film mě ve své době minul, ale už jsem jej stačil vidět určitě 4x o nějakou tu dekádu později, takže jsem tento nepatrný nedostatek částečně odboural. 60% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Dost slušný. JCVD na vrcholu sil, příběh odehrávající se ve vezeňském prostředí, dobrá kamera, střih, půvabná Cynthia Gibb, výrazní záporáci.. prostě tady všechno sedí jak poklička na hrnci..)) Jinak pokud se Vám spojení JCVD a vezeňské prostředí zamlouvalo, vřele doporučuji neméně zdařilé PEKLO z roku 2003..)) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama