Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (346)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro JCVD jsem ve své době (čti době pirátských vhsek dabovaných jedním hlasem s nulovou intonací;-)) měl slabost nejen já, ale většina naší rodiny. Roky ubíhaly a jeho status se v mých očích měnil, ale některé jeho "legendární" filmy prostě zůstanou součástí dětství navždy. A tady je ho dvojnásobek:). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podle mě jednoznačně nejlepší Van Dammův film. Neskutečná atmosféra počátku 90.let, výtečná choreografie soubojů, které jsou krvavé, brutální a přehledné. Na akční béčko fajn příběh i scénář, démonický Bolo a výtečný Van Damme, který jako zlejší dvojče Alex naprosto exceluje. Plus neskutečně píchatelná Cory Everson. Kdyby se Jean držel furt takových filmů, brutálních a točených v Hongkongu, mohl si udržet status akční legendy. Jenže 90. léta jsou pryč a vrátit se to nedá, evidentně už ani filmově. 100%. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Perfektní film a budu se ho zastávat viděl jsem několikrát a má své místo ve sbírce. Dvoje role Van Damme je skvělá jeden hodný a jeden zlý a dobrodružství nejenom o návratu bratrů ale hlavně o pomstě, solidní kočka v doprovodu je skvělá, prostředí výborné hudba ujde, ale nejvíc mám rád akčně smutnou úvodní chvíli protože tam je kdo karate okaty frajer který je dost známi. Srdcovka které k dokonalosti chyběla fakt jenom kapička. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Výborná akční klasika z 90. let, která podle mě patří k nejlepším filmům JCVD. V tomto akčním filmu hraje Jean Claude dvojroli, kdysi násilně odloučených dvojčat Wágnerových, kterým Zhangova mafie spolu s Griffinem zavraždila v Hongkongu rodiče. Zatímco Chada odveze bodyguard Wagnerových Frank do L.A. a vychová ho jako svého synovce, Alex se ocitne v sirotčinci a vyroste z něj překupník a drsný chlapík. Po 25. letech vezme Frank Chada zpět do Hongkongu, kde vyhledá Alexe a cesta za pomstou může začít... Ve filmu hraje i můj oblíbenec Bolo Yeung, se kterým má Van Damme luxusní souboj. Ve filmu je spousta pěkných akčních scén a povedené souboje. Tento film mám rád s původním dabingem od panasonicu, který se nachází i na DVD a BD. Za mě jasných 100% :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych arenovkach Van Damme konecne natocil regulerny akcny film s ktorym chcel dobit kinoligu a tak si dal na nom zalezat. Spojil to najlepsie z minulych filmov. Zaujimavy pribeh s kvalitnou akciou. Van Damme tu konecne podava aj solidny vykon. Dostatocne sa mu podarilo odlisit elegantneho Chada od drsneho Alexa a je radost na neho pozerat v obidvoch polohach. V akcii si konecne vyskusal okrem bitiek aj prestrelky. V scene ked striela z dvoch pištolí naraz sa neda nespomenut na klasicke Wooovky s Chow Yun-Fatom. Dokonca aj to obligatne paratko ma Alex neraz v hube. Coolovosti Wooovych prestreliek to zdaleka nedosahuje, ale na USA produkciu je to slusna napodobenina. Rovnako dobre dopadli bitky. Choreografia sice nie je nejak extra komplikovana a suboje su väcsinou kratke, ale to co Van Damme predvedie je natocene kvalitne a jeho suboj s Bolom znova stoji za to. Celkovo sa velmi vydaril casting. Dvojnasobna davka Van Damme = dvojnasobna zabava, dalej mentor Geoffrey Lewis v ulohe v ktorej ho mam zo vsetkych filmov kde hral najradsej, skveli slizkí zaporaci a hlavne ich pôsobiví poskoci. Bola som uz spominal. Tentokrat ma aj hnusnu jazvu na xichte co mu doda na demonickosti a ze pocas bitky znova zapozuje s obnazenymi kozami ani nie je potrebne spominat. Dalsou skvelou volbou bola namakana Cory Everson. V bitkach bola sice slaba, ale bolo radostou na nu pozerat kazdu sekundu. Potesi aj, ze pri erotickej scene blondate bimbo Alonna Shaw nezabudne ukazat kozy. Na to v minulych Van Dammovych arenovkach zabudli a poriadne ma to sralo. A nakoniec pochvalim este exoticke prostredie Hong Kongu, ktore sa mi vzdy pacilo, takze tu mame dodnes velmi dobre fungujucu Van Dammovku, ktoru by som sa kludne odvazil oznacit za klasiku. 8/10. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Film měl původně pracovní název Korsičtí bratři a byl volně inspirován stejnojmenným románem Alexandra Dumase. Příběh byl dokonce původně situován do Francie a Korsiky. (ČSFD)
  • Bolo Yeung bol do úlohy Moona obsadený na žiadosť J.-C. Van Damma, pretože počas natáčania Krvavého športu (1988) sa medzi nimi vytvorilo veľké priateľstvo. (m.a.t.o.)
  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)

Reklama

Reklama