Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

buldock 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude v jedné ze svých lepších rolí sází jednu ránu za druhou hlavně v efektním závěrečném souboji s Thajským mistrem v kickboxu Tong Poem (herec Michel Qissi je v civilním životě kamarádem Jeana-Clauda) , který je ukázkou příkladné záporné postavy filmů podobného ražení. Klasický příběh pomsty , kterých se točily v osmdesátých letech haldy , ale nutno dodat , že tento film je z těch povedenějších. 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Solidní i když ne nejlepší film Van dammeho. Tyhle béčkové akčňáky jsou výborné. A i když jsem na tomhle nevyrůstal tak jsem se dokonale bavil. Mladý Damme je tu neuvěřitelně sympatickej a k tomu mu dopomáhá výborný starý dabing, za který Vapetu děkuji. I když příběh nestojí za moc tak se u něj dobře odreagujete, narozdíl od ostatních dílů je to výborně akční a choreografie je výborná(Mitchel je šílenej packal). Prostě výborné béčko který si rozhodně pustím až nebudu mít co dělat. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčních filmů s Van Dammem, ale to neznamená že by to bylo něco super, hlavně zápletka je už šíleně ohraná, ale to se dalo celkem čekat, tady šlo hlavně o souboje a ty byly celkem slušný. Jean-Clude je jako vždycky šíleně topornej a o jeho herectví se tady nedá ani mluvit, co se týče ostatních herců, tak jsou tady jenom tupý čongové co něco vyřvávaj a nebo herci který se tam jen tak mihnou a moc příležitost se ukázat nedostanou A samozřejmě že jako ve většině americkejch filmech tak i tady je dokanlej happy end, kdy van Damme porazí svýho hlavního nepřítele a všichni ostatní zlý dostanou taky na prdel,ale to je ve většině tokovýchhle býčkovýh akčních filmech, takže pro mě to je docela nadprůměrný béčko ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Posledním filmem Van Damma, kterej jsem viděl byl bohužel Zástupce velitele. Bohužel proto, že to byla taková nudná hovadina, že mi Jeana bylo líto. Taky, že jsem mu to dal komentem a hvězdama sežrat. Proto přichází povinnost věrnýho fanouška "Džej sího" a trošičku napravím jeho zkraty poslední doby a vypíchnu filmek, kterej byl tenkrát dost rázně namočenej v budování jeho kariéry! Takže - Kickboxera přelepuju tyrkysově třpytivou samolepkou, na které zlatě září zkratka JCVD (Jízda, Cennost, Výhra, Delikatesa)! Celkově je filmek jedna veliká akční jízda, propletená samým drsným soubojem, parádním Van Dammem a mojí nostalgickou vzpomínkou! Kickboxer je pro mě velikou cenností! Moc si vážím tohoto filmu! Stejně tak, jako jde ve sportovních bojových filmech Jean-Claudovi o vítězství, tak i pro fanouška to je otázka zklamání, nebo dobře odvedené práce. Kickboxer je pro mě velká výhra!!! Filmek končící klasickým závěrem v ringu s Tong Poem, kde to "svaly z Bruselu" umí bezvadně a kde mu to zajistilo na dalších x let kariéru, byl tím nejsladším bonbonkem, tou nejdobřejší cukrovinkou, tou nejchutnější delikatesou, na které si rád smlsávám do dneška!!! JCVD = mistr bojovýho umění!!! 80% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako aj pri KRVAVOM SPORTE (1988) aj tento film ma v detstve dost bavil a bol to prave dalsi film, pri ktorom stupala Van-Dammeho kariera, az kym dalsie filmy neprichadzali aj do kin. A aj ked Kickboxer dnes uz trosku stratil tu atmosferu, ktora bola pred 20-timi rokmi, ked som este tymito filmami nebol nasyteny, aj teraz ma celkom bavil a Michel Qissi ako Tong Po je stale hnusny zaporak. _________ Jean-Claude Van Damme - (Kurt Sloane) +++ Dennis Alexio - (Eric Sloane) +++ Dennis Chan - (Xian Chow) +++ Michel Qissi - (Tong Po) +++ Haskell V. Anderson III - (Winston Taylor) +++ Rochelle Ashana - (Mylee) +++ ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy Erik (Dennis Alexio) zakříčí na Kurta (Jean Claude Van Damme) Noxu kao, drží jej Tylor po pravé straně a Xian (Dennis Chan) po straně levé. V dalším záběru jej však drží oba dva obráceně, Xian stojí na straně pravé a Tylor na straně levé. (Sign)
  • Film bol kasovým trhákom, keď si zarobil 18,5 násobok oproti rozpočtu. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama