Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (230)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal v předchozím komentáři, Jean-Claude Van Damme je pro mě především Univerzální voják (jednička!), Krvavý sport a Živý terč. Zbytek jeho filmů už je o něco slabší a vlastně jsem je neviděl, nebo si je vůbec nepamatuji a nehodlám se k nim vracet. Posledním alespoň ucházejícím pro mě byl film Lví srdce. V něm mě bavila jeho snaha hrát si na slušňáka a jeho souboje v kruhu aut v garáži a na jiných zajímavých místech. Originální byli i jeho protivníci a způsoby soubojů. Za fajn nostalgické vzpomínky nakonec zvedám hodnocení na slabší tři hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme ve své životní formě. V jeho případě nešlo ani tak o herecké schopnosti, ale o vypracované svaly, které rád ukazoval obnažené v tílku, ačkoliv to z dnešního pohledu působí úsměvně. Scénář asi moc velkou práci nedal a jeho kamarád Sheldon Lettich točil vždycky hodně béčkovým stylem, ale dostatečným pro prezentaci belgického bijce. Přes dobře zvládnutou choreografii soubojů se na mě z filmu nepřeneslo absolutně nic. Nejenže nemusím slabomyslné příběhy o chlapíkovi, co všechny porazí, nemám v oblibě ani kopy, a to se Van Damme zatraceně snažil, ale film mně jako celek přišel tak neuvěřitelně dementní, a přitom všem, ještě i nudný. Nemám dohromady nic, co bych z filmu vyzdvihl. A ani těch soubojů nebylo tolik, aby se to odrazilo na výsledném hodnocení. Velmi známý Van Dammeho film postrádá jakoukoliv kvalitu a neobstojí ani jako kvalitní akční béčko. Tady to zachránil jen dabing Jirky Pomeje a Van Dammeho muskulatura a obdivuhodná fyzička. 40% ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch Belgických kopanců balancujících mezi 2 a 3 hvězdami. Baletka se nesnaží jen kopat, ale vyloudit nějaké ty emoce, podobně jako ve starším Není Úniku - takže suma sumárum akce pomálu, souboje hrozně sestříhané, příběh docela ucházejícící a hlavně atmosféra posledního mače s Atilou byla dobrá, takže nakonec - 50 % ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě mile překvapil. Nudil jsem se a tak jsem vytáhl ze dna šuplíku videokazetu z počátku 90. let a na obrazovce se odehrál příběh, kde pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Příběh plný klišé, vcelku dobrých soubojů, ale s dobrou hudbou a natočený tak, že dokáže vtáhnout do děje. Navíc one man dabing z oné doby ještě zvyšuje zábavnost filmu. Bez něj by to asi bylo trochu horší. Takže budete se smát, budete se pošklebovat, budete kroutit hlavou nad nelogičností chování a černobílostí některých postav, ale nakonec van Dammovi budete fandit. Narozdíl od jiných béčkových opusů za ty roky Lví srdce nezestárlo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době sem si vzpomněl na tenhle van Dammův film. Trochu zvednu hodnocení, a to i přes to, že těch podivností ve filmu je spousty. Ale je pravda, že takhle ty akční a bojový béčka v devadesátkách vypadaly. Samosebou to má i svoje kouzlo. Aniž bych chtěl film hanit, ale některý VanDammovi filmy se mě líbily víc. Ale dneska se mě to snad líbilo víc než kdysi. 60%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)
  • Většina filmu byla natočena v oblasti Los Angeles, včetně scén v New Yorku. (Homerking)
  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)

Reklama

Reklama