Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvojčat – bratrů Alana a Michaila. Krátce po narození dvojčat Alana a Michaila se matka musela jednoho z nich vzdát a dát ho k adopci, protože by dvě děti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, který žil nějakou dobu ve Francii, ale poté emigroval do Ameriky. Alan se stal policistou. Michail vyrůstal v Americe. Když mu bylo šestnáct let, jeho rodina zmizela a on musel tvrdě bojovat o holý život v ruské mafii. Za dalších šestnáct let přijel Michail do Francie najít bratra. Pronásledovali ho však zkorumpovaní agenti FBI a pronásledování skončilo Michailovou smrtí. Tak se Alan, nyní policista, dozvěděl o existenci svého bratra. Rozhodl se pátrat po příčině jeho smrti, a proto se – jako Michail – vydal do Ameriky. Tam se setkává s přítelkyní svého bratra Alex a s členy ruské mafie. Dozvídá se, že Michail byl bohatý gangster. Členové ruské mafie ho chtějí zabít, považují ho totiž za Michaila. Alan zjišťuje, že Michail ve Francii ukryl materiály dokazující korupci jak ruské mafie, tak agentů FBI. Alan způsobí v řadách ruské mafie roztržku, dojde k přestřelce a Alan je na útěku zatčen policií... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru skvěle natočený film, s výborně zvolenými lokacemi (už jen ty úvodní záběry přes hory na město na jihu Francie), uvěřitelným příběhem i scénářem (a zápletkou), slušnou porcí dobře a přehledně natočených akčních scén, a dokonce ani Natascha Henstridge mi tady tentokrát nijak moc nevadí. Málokdy se mi u akčních filmů stane, že mne strhne děj a akce, a najednou koukám, skoro půl hodina filmu je pryč. ()

Danula13 

všechny recenze uživatele

Akční krimi s relativně dobrou zápletkou. Jeden z těch lepších filmů, které se Van Dammovi podařily. Pro T2 : film Maximum Risk byl první týden po premiéře v Top 10 USA první a další týden byl druhý, kdy jej sesadila z trůnu M. Streep se svým vodáckým thrillerem. Takže v USA s tímto filmem rozhodně nepropadl. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Toto bylo dosti slabé. V dětství jsem měl Van Damma celkem rád, kdo ne. Ale tenhle film jakoby se neuměl rozhodnout, co bude. Jestli krimi a nebo akční film. Krimi to bylo slabé. Akčňák téměř žádný. Celkově dost nepřehledné a celkem divná kamera a barvy, Rozhodně jeden ze slabších Van Dammových snímků. Howgh! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to fakt, je to skoro nejlepší film, kterej VD za posledních deset let udělal (96-06). Nebýt Pekla, tak by byl asi nejlepší. Příběh nás nekope logikou do hlavy a ani to není jen o tom jednom. Totiž o soubojích, neměl jsem na mysli sex. Ani ten tu ale není. Když jsem na to koukal, tak jsem nemohl uvěřit, že to je vážně jeho film. Charaktery postav jsou, na žánr (filmů Jeana Clauda Van Damma), docela obstojně propracovány. Žádnej psychologickej profil to sice není, ale celkem jsem byl aji chycen dějem. Oproti obvyklým obrovským bojům a honičkám je tu spíš několik větších přestřelek a semtam menší rvačka. Bez toho by to nešlo, asi má JC ve smlouvě kolonku, že musí vymlátit z někoho duši... Ale oproti většině jeho filmů to NENÍ ztráta času. Mohlo by to být lepší, mohl by to třeba být i film z vyšší střední třídy, ale na tu střední střední třídu dosahuje s přehledem. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to po dlouhé době a opět s pomocí svině nostalgie, přihazuju čtvrtou hvězdu a zároveň tleskám Žánovi! Maximální riziko se díky prostředí kde je točen, hodně podobá francouzským krimi a troufám si říct, že kdyby namísto Van Damma v hlavní roli stál třeba Reno, film by byl daleko víc doceněnej! Akce není zas až tolik, ale když je, tak baví! Navíc i samotnej JCVD dokazuje, že umí i hrát a né jen kopat. A jako veliká krásná třešeň na dortu dopomohla i neodolatelná Natasha Henstridge! Po letech velká spokojenost! 75% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama