Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to tak a nejinak, oba Streetfightery - hra i film jsou legendou a symbolem zábavy...nebo spíš pobavení, když mluvíme o filmu. Poslední boj bohužel i pro Raula Juliu, čest jeho památce...byl to právě generál Bison, kdo stál za nejlepšími frky (viz scénka s Chun Li), i když ten největší není z jeho dílny a ani se ve filmu neobjevil...Kylie prý za svoje, a pánové mi jistě dají za pravdu, výjimečně vypracované pozadí vděčí mistru Van Dammeovi, protože jí prý prozradil pár cviků, které i on používá na zpevnění jistých problémových partií....že by ten chlap měl problémy s orientací? Kolikrát, že to vlastně byl ženatý??? ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Převedení hry do filmu proběhlo naprosto dokonale!!! Akorát se obávám, že to nebyl Street fighter, ale Command&Conquery, které jsem spatřoval - mezinárodní vojenské síly jasně připomínaly GDI a naopak Bisonovi legrační legionáři vypadali jak příslušníci NOD - sám Bison pak svými velikášskými kecy spodobňoval velkého Kanea. Celý příběh rámcovalo mnoho rozličných frakcí a je to dobře! Některé situace šli předvídat a někkteré mě prostě bavili - například scény jedoucích člunů. Výtvarně nedostižné dílo plné chyb a dokonalého účesu Kylie Minogue!!! Bože to muselo stát majland...:D ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Není divu, že se svého času film setkal převážně s nepochopením a opovržením. Příznivci Van Dama čekali akci a fandové hry zase "důstojné" zpracování předlohy. Proto také grandiózně nadsazené a drze sebereflexivní převyprávění Street Fightera do podoby campu pro předpubertální chlapce narazilo. Nejednalo se o zlomyslný výsměch tvůrců - film produkovala sama firma Capcom, která hru stvořila. Film se nabízí chápat jako experiment. Ve stejné době totiž v produkci Capcomu vzniklo i ultra-macho anime "Street Fighter II: The Movie", které je naprostým opakem hraného zpracování. Tržby evidentně ukázaly, že anime směr pryštící testosteronem a patosem je divácky vděčnější. Přitom hraná adaptace ukazuje tolik tvůrčí profesionality a nápaditosti. Obzvláště scénář, který hloupoučké postavy a černobílou naivitu světa videoher adekvátně přetváří do vyprávění nesvázaného tradiční logikou, a výprava, jež láskyplně rozvádí imbecilitu postav (aluze na propagandu doby první a druhé světové války v sídle Bisona, duel v maketě Bisonovy megapole pojatý jako souboj japonských monster ala Godzilla) ukazují tvůrčí nasazení všech zúčasněných. Nemluvě o skvělých videoherních aluzích jako konzolové ovládání ostřelovacích systémů, zmnožení obrazovek a s ním spojená simultaneita vjemů, drzá karikatura debaty po škodlivosti násilí v médiích při transformaci Blanky a především tečka po závěrečných titulcích " World Domination - Replay"). "Street Fighter: Poslední boj" byl nejen jednou z prvních filmových adaptací videoher (předcházely mu pouze "Super Mario Bros" a hongkongští "Future Cops"), ale také byl na svou dobu enormně progresivní. Nuzné americké tržby bohužel postup adpatací videoher stáhly do prostoru snahy podřizovat svobodné hyperstylizované světy "realistickým" prostředím a především klasicky koncipovaným příběhům, z něhož se až po více jak deseti letech odvážilo vykročit teprve duo Neveldine/Taylor s avantgardní sérií "Zastav a nepřežiješ" a v těsném závěsu za nimi Paul W.S. Anderson s "DOA" a "Rallye smrti". ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik barviček, klaunů, artistů a přitom tak zfušované cirkusové představení. Chtělo by se napsat, že pan šéditel de Souza je pološílený zoufalec, ale ono to na sebe vydělalo a navíc Kylie zpevnila půlky! I should be so lucky, že jo, ale nejde to. Pokoušel jsem se chytit jakéhokoliv stébla, jenže Street Fighterovo pole je jen spálené rumiště a rezavý plukovník Guile z gulama je strašák zapíchnutý v jeho středu.. ()

GOREGASM odpad!

všechny recenze uživatele

Doslova tragický zmetek, který semlel, co mu pod ruku přišlo. O tom, že herr Van Damme hrát neumí všichni dobře víme. Tady se ale dostává na ještě vyšší level svého neumětelství a nelze se nesmát. Stejně tragický je i zbytek rádobyherců a dokonce i Raul Julia přehrává jako student filmové akademie. Otázka zní­, dalo se v tomto tupém příběhu zahrát něco normálně? Papundeklové kulisy, kostýmy z výprodeje a výbuchy jako z levné východoevropské produkce. Totální­ plivanec do obličejů fanoušků herní­ série, mezi které naštěstí­ nepatří­m :-) 0% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Snímek se umístil na 27. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Děj filmu byl inspirován herní předlohou „Street Fighter 2“. (SeBig)
  • VHS verze má potitulkovou scénu (nebyla v kino verzi), ve které počítač získá alternativní energii ze solárního panelu a poté vyvolá vzkříšení generála M. Bisona. Generálovi se pak na displeji zobrazí vyskakovací okno jako ve videohře „World Domination“ – „Replay“ neboli „Znovu sehrát nadvládu nad světem“. (Eldrick)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno