Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Podobná snaha o vyjadrenie postoja jednej generácie ako Lucasové Americké grafitti. Coppola je formálne vypiplaný a charakterovo presný. S chalanmi súcitíme, rozumieme im a obľubujeme si ich. Aj keď sú rozdielni. Aj keď sa dakedy správajú hlúpo. Skrz oči hlavného hrdinu sa snažíme nájsť zmysel v tom čo ich obklopuje. Akokoľvek nezmyselné sa to môže javiť. Prvé stretnutia s láskou, s odvahou, so smrťou - prinášajú obrovský miš maš pocitov, ktoré Coppola podporuje Burumovou kamerou. Farbou obrazu a tiež prelínačkami. To, že finálny stret dvoch gangov je s tými umiernenými kopancami a ranami vedľa tváre smiešny, trošku narúša vysokú kvalitu tohto filmu, hoci slabší rozpočet je tam cítiť. Koniec ale odmení katarziou. Hoci miernou. Má to niečo do seba. Herci skvelí. A Diane Lane krásna. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Napomádovaní frajírci z periferie se potýkají a rvou s podobnými výrostky z druhé strany města, těmi z lepší společnosti. A protože pro nůž nejdou daleko, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat. Hlavně zpočátku notně utahaný pohled do rozervané, nezformované chlapecké duše situace dosti vyhrocuje a své pravdy vyříkává hodně polopaticky. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

V roce 1983 natočil Coppola dva nicneříkající filmy na podobný téma o rozhněvaných mladých mužích - Dravé ryby a tohle. Film tak do půlky vypadal aspoň trochu zajímavě, ale pak dojde k dost podivnýmu zvratu v ději a nastane nuda. Navíc si žádná z postav ani nezískala moje sympatie, takže mi bylo celkem ukradený, jak to s nima nakonec dopadne. Já prostě tomu Coppolovi nějak nemůžu přijít na chuť. Nejzajímavější na celym filmu je asi herecký obsazení, protože můžete vidět nejrůznější tehdy začínající mladý herce. 40% ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nudný, trapný, infantilní a nezajímavý příběh, kde ´´excelují´´ mladí Estevez, Cruise, Dillon a Swayze. Ach bože, jenž nejsi na nebesích... ten Coppola je vážně asi nejpřeceňovanější režisér všech dob. Tahle směšná báchorka plná drsných drsňáků je pro mě jen dalším důkazem. Po hodině už jsem to víceméně moc nesledoval, protože je to vážně katastrofa!!! A ono to má 76%!(?????) Ale to bude asi tím, že to hodnotilo tak málo lidí... V tuto chvíli 397. Zapadlý a zaprášený film, který by i zapadlý a zaprášený měl zůstat... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ztracenci jsou atraktivní už jen pro účast celého zástupu slavných hereckých hvězd a hvězdiček stojících tehdy na počátku své kariéry a především pro režijní vedení veleslavným Francisem Fordem Coppolou. Bohužel film samotný mě spíše minul. Coppola klade mnohem větší důraz na stylizaci filmu, kdy jeho výprava, hudební doprovod či kamera mají budit dojem díla z 50. let, což se mu daří jen částečně a přitom výrazně zapomíná na dějovou látku samotnou, která tak mě nedokázala chytit a zasáhnout natolik, jak bych očekával. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Francis Ford Coppola chtěl vyprovokovat nenávist mezi dvěma gangy i mimo natáčecí hodiny. Členové zámožnějších Socs dostali během natáčení lepší pokoje a větší příděly na denní výdaje, zatímco členové Greasers museli spát v podřadných špeluňkách a příděly na denní výdaje měli podstatně nižší. (candy_daze)

Reklama

Reklama