Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komorní podívaná s fajn neznámými herci, která mohla být ještě lepší, kdyby se vyvarovala podivně nevysvětlených scén. Na mysli mám například nalezení parašutisty visícího na stromě (Jak poznali, že ho mají hledat? A kde vlastně byl? Proč ho neviděli Němci?) nebo vyzbrojení se americkými puškami sebranými Němcům. Jinak jsem měl z Přežili jsme Ardeny (to je zase název) dobrý pocit... I když libovolný díl Bratrstva neohrožených (natož ten ardenský) byl lepší. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Barevně fascinující, příběhem nudící a herecky mdlý film, ve kterém se po celou dobu vlastně nic neděje. Něco se stane v úvodu, něco na konci a jinak se hodinu koukáte na vojáky, kteří vypráví své zážitky z války či dětství, přičemž hlavní trauma jednoho z nich je stěžejním bodem tohoto celého spektáklu. I to se nakonec dozvíte, ale prostě je tenhle film o ničem a tudíž zbytečný. [březen 2005] ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Film mi nesedl. Většina se odehrává putování lesem hrstky vojáků, kteří utekli němcům a snaží se dostat na svojí stranu. Málo akce, hodně (zbytečných) keců. Příběhy mohly být zajímavější (a neřikejte mi, že by to nešlo líp propracovat). Jsem skutečně ráda, že jsem přežila (i s tou nudou) přežití Arden. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sklamal ma vizuál i forma. Vizuálna stránka strašná, neviem čo to bol za čiernobiely štýl, ale ťahal oči. Forma mola viac menej diskusná, veľa dialógov, málo akcie. V podstate sa tu nič veľké neudeje, človek ani nemá pocit, že by šlo o kľúčovú bitku druhej svetovej vojny. V dokumentárnom filme sa dozviem oveľa viac. A v ňom budem mať aj lepší a autentický obraz. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Neobsažný, natáhlý válečný film, ve kterém se skupinka spojeneckých vojáků pomalu plíží monotónní zasněženou krajinou. Navíc máte velký problém jednoho od druhého rozeznat. Ke konci se akce trochu rozjede, ale film to už nezachrání. Normálně bych hodnotil méně, ale byly tam dvě scény, které mi přišly hodně silné, navíc filmařina byla celkem slušná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Jediná puška, kterou má ze začátku Kendrick (Larry Bagby) a spol., je německá 98k. (Gordy34)
  • Na začátku filmu je možné si všimnout, že jeden německý voják má útočnou pušku Stg44. (Gordy34)

Reklama

Reklama