Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

kowalski 

všechny recenze uživatele

Vojáci hodně pospíchají aby předehnali tankovou divizi ale ujdou vždy deset metrů a pak sedí a kecají a pronášejí takové ty klišé věty z válečných filmů: "co tady vůbec děláme? - To je šílené" Nejvíc mě rozesmála scéna, kdy němci přijedou k jejich úkrytu transportérem - amíci je zastřelí a když chtějí tím transportérem odjet tak už v něm není palivo :))) Už od začátku filmu bylo jasné, že hlavní zamlklý hrdina zemře. A taky jo... hodně nudný... ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jsou filmy o válce, které prostě zůstanou nepřekonány a jsou kultovními - pro mě Lovec jelenů, Apokalypsa, Četa, Olověná vesta. Potom ty, které jsou sice neméně kvalitní, ale nějak je vnitřně odmítám zařadit bok po boku k filmům z výše uvedené ´nedotknutelné čtveřice´ - např. Narozen 4. července, Zachraňte vojína Ryana... A pak je třetí skupina, do níž bych zařadil i tento snímek (a pak samozřejmě i čtvrtá a pátá ´cenová´, ale těmi se teď zabývat nebudu...). Film Přežili jsme Ardeny nebyl natočený se záměrem, aby se zařadil do jedné z prvních dvou skupin. Přesto je to pro mě jeden z lepších filmů, možná proto, že bližší než ´akční řeže´ je mi psychologie postav... Mimochodem, přirovnání ´válečný Stalker´ mi připadá trefné. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

trocha smutný, trocha sladký trocha aj dramatický. Napriek tomu pridám bodík na zlepšenie profilu tohto filmu. Rozpráva príbeh zachránivších sa vojakov a také skryté hrdinstvo (snaha dodať dôležite informácie). Vo filmových rozpočtoch sa síce nevyznám, ale nemyslím, že to filmu škodilo, akurát urobili trocha z diváka a aj Nemcov blbcov, keďže aj prenasledovatelia aj prenasledovaní zanechávajú v snehu stopy, ale tu to akosi nehralo rolu. :) Smutný až tragický koniec vyúsťuje v akési patetické pochopenie, že všetci vojaci sú ľudia, tobôž tí zraní. God sei mit Euch. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sklamal ma vizuál i forma. Vizuálna stránka strašná, neviem čo to bol za čiernobiely štýl, ale ťahal oči. Forma mola viac menej diskusná, veľa dialógov, málo akcie. V podstate sa tu nič veľké neudeje, človek ani nemá pocit, že by šlo o kľúčovú bitku druhej svetovej vojny. V dokumentárnom filme sa dozviem oveľa viac. A v ňom budem mať aj lepší a autentický obraz. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Postrádala som emócie. Také nejaké skutnočné, nie len lásku k Bohu, ktorá mi vraví, že mám milovať aj svojho nepriateľa a keď ma bude milovať rovnako, tak mi pomôže. Takže keď sa budeme poznať všetci osobne, tak sa nebudeme strieľať a na svete bude všetko krásne. Iba ak by ste náhodou narazili na tých cudzích, tak smola. Patetická bola aj posledná cigareta, hraný cynizmus - všetko ako z dosiek mi kazilo celkový dojem. Takže tak za tri - ešte pozerateľné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Gould (Alexander Polinsky) používá v závěrečné bitvě samonabíjecí pušku M1 Garand. Na konci filmu, kdy se společně s Winleym (Kirby Heyborne) a Deaconem (Corbin Allred) vydává za Skopčáky, drží samopal MP40. (Gordy34)
  • Na začátku filmu je možné si všimnout, že jeden německý voják má útočnou pušku Stg44. (Gordy34)

Reklama

Reklama