Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak. Romantika, poezie, drama, všechno na vysoké úrovni, bez kýče, sledované z benátských gondol. Nemám filmu co vytknout, prožívala jsem s hlavní hrdinkou každou minutu. Jen málokomu v historii jsem tolik přála lásku a naplnění jako Veronice a Marcovi. A závěrečné slzy (moje) byly hodně upřímné. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Naprosto náhodou jsem v nočních (jak jinak) hodinách shlédl překvapivě kvalitní film o životě v Benátkách v 16. století. Vše se točí kolem krásné kurtizány, která dokáže svou krásu využívat nejen ve svůj prospěch. Bohužel svatá inkvizice přičte jejímu řemeslu morovou ránu a Benátky musí ukázat, jak na tom je morálka vysoce postavených senátorů. Pro mě naprosto neznámá Catherine McCormack je v hlavní roli naprosto úchvatná a Rufusu Sewellovi i kladná role sedne :) Možná to není úplně plné hodnocení, ale tak 90%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobové Benátky 16. století a jejich atmosféra je zde krásně ztvárněna. Spolu s příběhem, který sice působí romanticky až běda. I tak ale ve správnou chvíli umí udeřit dobrým momentem, který musí ocenit i chlapská populace. Třeba to, že Catherine McCormack je fakt super kost, umí hrát a navíc jsem o ní snad nikdy neslyšel. Už to si myslím za povšimnutí rozhodně stojí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický příběh jedné z nejznámějších kurtizán Veronicy Franco, jíž jednu dobu ležely u nohou celé Benátky. Celkem působivý obraz renesanční republiky na sklonku 16.století, kdy vládly volné mravy, církev se nebrala příliš vážně a umění kvetlo ve všech směrech. Nicméně i tady číhali náboženští fanatici na svou příležitost a dokázali jí využít. Catherine McCormack byla jedinečně nádherná a celý film jí jednoznačně patřil. Rufus Sewell mě pak překvapil v kladně roli, na což jsem si zpočátku nemohl vůbec zvyknout, ale nakonec si to jakž takž sedlo. Nicméně pokaždé, když se objevil, čekal jsem od něj nějakou sviňárnu. Vesměs nemám co vytknout, až na závěr přelíčení před inkvizičním tribunálem - tento kýčovitý konec mi celkový výborný dojem zkazil. 85% ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Trochu kýč, ale krásný kýč. Výborné drama s netradičním příběhem. Kupodivu se dočkáme i jistého morálního přesahu. Jedná se zkrátka o film, který se snad nejupřímněji staví k otázce prostituce. Snímek ale především stojí na famózním výkonu Catherine McCormack, která se do svého úkolu vrhla se vší vervou. Sewell ji během dění harmonicky doplňuje. Potěšila i krátká přítomnost Naomi Watts. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)
  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama