Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Velmi podhodnocený a zdá se mnohými nepochopený snímek. Ohromně propletená bankovní loupež, která ač se v první části zdá příliš jasná, se posléze zkomplikuje a připraví nečekaný zvrat. Film je jedinečný tím, že nemá přesně stanoveného hlavního hrdinu a ani hlavního antihrdinu. A navíc na konci se některé role smísí. Nejbližší přirovnání: loupež po italsku říznutá obvyklými podezřelými. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy Ryan Phillippe patřil mezi velké naděje Hollywoodu. Nevím co se s tím klukem stalo, jestli mu nechodili kvalitní nabídky, nebo se rozhodl jít svou cestou, ale jeho dualita výběru scénářů (crash X chaos apod.) je obdivuhodná. Nebojí se risknout své jméno v průměrném filmu, ale také se dokáže dostat do opravdu strhujících dramat. Snad se v budoucnosti bude rozhodovat jen pro filmy jako byli Nebezpečné známosti nebo Crash. Wesley Snipes naopak svou cestu našel a jde po vyšlapaných stopách několika dalších podobných herců jako je Steven Seagal nebo van Damme. Jeho cesta do propadliště filmových dějin a pouze béčkové a televizní produkci je prakticky nevyhnutelná. Poslední z trojce je Jason Statham, který to stíhá na všechny strany, ale jedno je jisté, a to že skáče po hlavě do čehokoliv co ho zaujme. Jen čas ukáže kam jeho hvězda vystoupá. Bohužel Chaos je jeden z filmů, v kterých je hodně chyb a jeden dva zvraty v celém ději nezachrání sterilní zábavu od šedého průměru. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo iný režiséri ponúkli spracovanie vykradnutia banky, postup vyjednávania a záchranu obetí ako tému celého filmu v tomto prípade sa to stalo len úvodnou predohrou a celú pointu,režisér dobre fingoval a skrýval až do posledného momentu. Film v ničom nevyniká, ale ani nenudí, keďže J. Statham oplýva istou charizmou, ktorou na mňa vždy priaznivo pôsobí a to aj za podmienok ako teraz, že sa o svoj "akčný úder" podelil s R. Phillippem. Chýbalo tam viac a hlavne lepšie spracovanie akčných scén, ktoré by rozprúdili krv v žilách náročného diváka, bez ktorých dej pripomínal chodenie okolo horúcej kaše. Celý krimi príbeh sa tak dostal do priemerných koľají, po ktorých putuje veľa podobných filmov. 50% ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Pěknej a napínavej film. Sice o co se jedná mi došlo mnohem dřív, ale na druhou stranu jsem nepochopila motiv. A jestli si myslím, že ho vím, tak mi to přijde divný a blbý, tak proto ubírám hvězdičku. Každopádně Ryan tady moc příjemně překvapil, jeho postava se mi líbila nejvíc (způsob myšlení i morálka) a Statham měl taky docela neobvyklou roli. Ráda si to ještě někdy pustím. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Přepadl banku a představil se jako Lorenz. Je dokonale informován o policejních postupech a vybral si s kým bude vyjednávat, s Quentinem. Další vyloupení banky tentokrát s pořádným randálem a i když název filmu je Chaos, děj mi přišel dost průhledný a hlavně už začátek dost nelogický. I když .... co já vím. Práci policie znám jenom z filmů, takže je asi úplně normální, že suspendovanému policajtovi vrátí placku, když si ho k vyjednávání vybere bankovní lupič. A zřejmě je i samozřejmé, že je zároveň pověřen velením zásahu, žádné velké papírování. „Postarej se, abys mi dokázal, že jsem se tenkrát moc mýlil.“ No nechám toho. Ovšem milovníci explozí a stříleček si rozhodně přijdou na své. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)
  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)

Reklama

Reklama